"Siyasette FETÖ temizliği yapmak lazım"

"Siyasette FETÖ temizliği yapmak lazım"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadelede siyasi partilerin de kendi içlerinde temizlik yapması gerektiğini vurguladı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'le Hafta Sonu programına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadeleye ilişkin bilgiler verdi.

Hakan Çelik'in "Siyasi partilerin içinde FETÖ temizliği yapılmalı mı? AK Parti bunu yaptı mı? Yapacak mı?" sorusunu yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu herkesin gündemi şu anda. Tüm partiler, STK'lar herkes kendi içine dönüp bir tarama yapması lazım. AK Parti de buna dahil. Kamuda biz nasıl bir arındırma politikasını güdüryorsak herkes kendi içinde de bir arındırma politikasını gütmesi lazım.
SİYASETTE DE FETÖ TEMİZLİĞİ YAPMAK LAZIM

Devlet, kendisine sadakatinden şüphe duyduğu bir kamu görevlisiyle çalışmama hakkına sahiptir. Siyasette de bunu yapmak lazım.
AK PARTİ'DE FETÖ'CÜ ADAYLARIN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

AK Parti 2011 seçimlerinde bu konuya çok büyük hassasiyet gösterdi. O zaman ben parti içerisinde milletvekillerini belirlemek için Sayın Başbakanımıza  şimdi ki Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kurulan komisyonda üyeydim. FETÖ'yle irtibatı olan pek çok kişi, değişik illerden bizden milletvekili adayı olmak için müracaatta bulundular ve o dönemde heyet bunların neredeyse tamamına yakınının üzerini çizdi, listeye koymadı.
HAKAN ŞÜKÜR SPORCU KİMLİĞİYLE GİRDİ

Sadece kamuoyunun bildiği 2 isim var, onlarda daha sonra partiden ihraç edildi. Hakan Şükür sporcu kimliğiyle girdi, dolayısıyla biz 2011 seçimlerine girerken ve bu temizliğe başlayan ilk parti olduk.
CHP'NİN DE MHP'NİN DE BUNU YAPMASI LAZIM

Biz bu konudaki titizliğimizi 15 Temmuz'dan sonra koymuş değiliz, 2011'den beri biz bunu yaptık. Ama bunun aynısını CHP'nin MHP'nin de yapması lazım, diğer partilerin de yapması lazım. Herkes sen şunu yaptın, ben bunu yaptım demek yerine kendi içinde ayıklama mutlaka yapmalı.

FETÖ TEK BİR PARTİYE AİT OLMAK İSTEMİYOR

Bu FETÖ tek bir partiye ait olmak istemiyor, hem en iyi ülkücü olmak istiyor MHP'ye ait olmak istiyor. En iyi sosyal demokrat olup CHP'ye, en iyi muhafazakar olup AK Parti'ye, en iyi medya olup tüm medyaya.. Hayatın her alanında yegane karar vericisi olmak istiyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.