Siyaset çirkinleşti!

Siyaset çirkinleşti!

24 Haziran erken seçiminin arifesinde parti liderlerine, milletvekili adaylarına ve seçmenlere olmadık iftiralar atılıyor.

24 Haziran 2018 erken seçimlerine sayılı günler kala, partiler seçim çalışmalarını daha da hızlandırdı. Seçim tarihi yaklaştıkça bazı seçmenlerin tutumları sertleşti. Seçim çalışmaları için halkın arasına karışan vekiller, beklenmedik provokatif saldırılarla karşılaşıyor. Özellikle Ramazan ayında yaşanan bu çirkinlik bu mübarek ayın manevi havasına da gölge düşürüyor. Tüm bunların yanı sıra sosyal medya üzerinden karalama çalışmaları yapılıyor.  Özellikle kimliği belirsiz trol hesaplar seçmenleri birbirine düşürmek için provakatif paylaşımlar yapıyor. Özellikle bazı art niyetli seçmenler, olmamış olayları olmuş gibi göstererek vatandaşın aklını karıştırıyor. Siyasi partilerin temsilcileri ise seçim çalışmalarının demokratik bir hava eşliğinde, gürültü ve kavgasız bir ortamda son bulmasını temenni ediyor.

KONYA'DA BİZE SICAK BİR YAKLAŞIM VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, günlerdir seçim çalışması yaptıklarını hatırlatarak, "İlçeleri geziyoruz, Konya merkezde dolaşıyoruz ve vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz" dedi. "Yeri geliyor bahçe sohbetleri yapıyoruz yeri de geliyor miting yapıyoruz" diyen Şener, Konya'da ayrıca binlerce insan ile kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını da belirtti. Konya insanının sıcak kanlı ve kendilerine yönelik yoğun bir teveccühünün olduğunu aktaran Şener, "Gerçekleştirdiğimiz miting ve programlarda bazen birkaç kişinin provokasyonlarına maruz kalıyoruz" şeklinde konuştu.

PROVOKATÖRLER SALDIRGAN BİR TUTUM İÇİNDE

"Geçen gün Ladik'te yaşanan olay buna örnektir. 6-7 kişilik bir grup provokatörlük yaptı" diyen Şener, daha sonra şunları kaydetti: "Bunlardan biri ilçe yönetiminde birinin oğlu Sarayönü Belediyesi'nde işe girmiş. Menfaat ve troll odaklı bu kişiler, propaganda yapma hakkımızı elimizden alamaz. Propaganda yapma hüviyetimizi elimizden almaya çalıştılar başaramadılar. Biz, güzel bir şekilde Ladik'te gezdik ve mitingimizi de yaptık. Bu grup, taş atmaya çalıştı. Ladikliler'i üzerimize yönlendirmeye çalıştı fakat başarılı olamadılar. Ladik halkı sağduyulu davrandı ve bizleri dinledi. Bakıyorumda bu 6-7 kişi zaten kendi ilçelerinde bile ayıplanmış kişiler. Saldırgan bir tutumları var. Militanların çıkıp da böyle girişimlerde bulunmasını seçim hakkı olarak görmüyoruz. Biz, çalışmalarımızdan vazgeçmeyeceğiz."

GENEL MERKEZİN VE İL BAŞKANLIĞI'NIN SUÇU YOK

Yaptıkları mitinglerin başını sonunu kesip basına servis edenlerin varlığına dikkat çeken Şener, çekilen videoların da kasıtlı bir şekilde sosyal medyada paylaşıldığını söyledi. Şener, bu kişilerin "Abdüllatif Şener'e ilgi yok, kimse konuşmasını dinlemedi' tarzında bir izlenim vermek istediklerini kaydetti.  Şener, "Açık söyleyeyim ben bu olayların arkasında AK Parti Genel Merkezi'nin ve AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın olmadığını düşünüyorum. Şahsımıza ve düşüncelerimize saldıranlar şunu bilmelilerdir ki; onlar bu hareketleri ve tutumları ile en fazla savundukları partiye zarar veriyorlar. Bir ülkede seçim güvenliği yoksa ve bazı kişiler iktidar partisi adına işi çirkefliğe döküyorsa bu en fazla iktidara zarar verir. Marifetmiş gibi video çekip, olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek de yine en fazla bu kişilerin destek verdiği partiye zarar verir" dedi.

ÇAĞDIŞI OLAYLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İYİ Parti Konya 1. Bıra Milletvekili Adayı Fahrettin Yokuş da kendi memleketi olan Beyşehir'in Göçü Mahallesi'nde iftar yaptıkları için ve buradan aday olduğu için Beyşehir Belediyesi tarafından köyündeki hizmetin durdurulduğunu ifade etti. Yokuş, mahalleye döşenecek kilit taşların belediyenin verdiği talimat ile toplatıldığını dile getirerek, "Üzülerek ifade edeyim, devlet imkânlarını siyasi kaygılar ile vatandaştan kaçıran zihniyet kabul edilemez" diye konuştu. Kendi adına köyünü cezalandırdıklarını söyleyen Yokuş, şu ifadeleri kullandı: "Belediyenin görevi ayrım yapmadan hizmet etmektir. Belediye tarafından alınan bu karar çok düşündürücü ve çağ dışıdır. Bunu korkularından yapıyorlar. Normalde kesinlikli böyle bir şey yapılamaz. Ortada bir kamuoyu zararı var. Anayasal suç işlenmiş. O taşların bayrama kadar köyüme döşenmesini talep ediyorum. Gerekli adımlar atılmazsa, olayı savcılığa kadar taşıyacağım."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.