Siyaset ahlaklı olmalı

Siyaset ahlaklı olmalı

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Siyaset Okulu”nun kapanışında konuşan Başkan Seyit Muhammed Halit Arık, “Siyaset ahlaklı olarak yapılsa ve çözüm için kullanılsa yaşadığımız sıkıntılar olmaz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Siyaset Okulu” 28-29 Ekim ve 11-12 Kasım tarihlerinde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi. Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Seyit Muhammed Halit Arık, Siyaset Okulu programı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Programın gerçekleştiği otelde konuşan Arık, “Türkiye’nin ve dünyanın, şu an ki içinde bulunduğumuz ahvali ve durumu hakikaten istemediğimiz bir konumda. Nasıl istemediğimiz bir konumda? Akşam uyuyoruz, sabah uyandığımızda binlerce kişi ölmüş oluyor. Akşam uyuyoruz, sabah uyandığımızda mazotun fiyatı artmış oluyor. Akşam uyuyoruz, sabah uyandığımızda TEOG kalkmış oluyor. Yani akşamla sabah, sabahla akşam daha kötü, daha değişik, daha rijit değişiklikler dünyada ve Türkiye’de gerçekleşiyor. Biz bu dünyada ve böyle bir ülkede yer almak istemiyoruz” dedi.

3-1-028.jpg

ÇÖZÜM SİYASETTE

Sıkıntıların kaynağının siyasetle ve yönetimle ilgili olduğunun altını çizen Arık, şöyle konuştu: “Siyaset eğer kurum olarak iyi işletilse, eğer sorunların oluşma noktası değil de var olan sorunların çözüm noktası olarak kullanılsa, ahlaklı yapılmış olsa bu sıkıntılar olmazdı diye düşünüyoruz. Bundan dolayı biz de Siyaset Okulu Programı’nı düzenlemiş olduk. Bugün dördüncü gündeki derslerini gerçekleştirdik. Siyaset Okulu’nda ki programlara Türkiye’nin 4 bir yanından, alanında uzman hocalar katıldı. Siyaset Okulu Programı’mız 4 günden oluştu. Birinci gün Hukuk dersleriyle, ikinci gün Sosyoloji dersleriyle, üçüncü gün de İktisat dersleriyle gerçekleştirdik. Ve bugün, son gün Ahlak dersleri ile programımızı nihayete erdirdik. Programımıza katılan hocalarımız; akademisyenler, alanında uzman doçentler, profesörler oldu. Selçuk Üniversitesi’nden, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden katılan hocalarımız oldu. Hatta Aksaray’dan, Şırnak’tan gelip, programımıza katılan hocalarımız oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz ve ifade ediyoruz. Bu bahsetmiş olduğumuz sıkıntıların siyasetten kaynaklandığını düşündüğümüz için bu sıkıntılarında tekrar çözüm yolunun da siyaset olduğunu ve çözecek kişileri de yetiştirecek bir okul düzenlemeliyiz diye düşündük ve bunu da ifade ediyoruz.”

ÖZ DEĞERLERDEN UZAKLAŞIYORUZ

Devletin toplumu önemsemeyi bıraktığını belirten Arık sözlerine şöyle devam etti: “AB’ye giriş çabalarımız ve ABD ile stratejik ortaklığımız sebebiyle atılan her adım toplumu öz değerlerinden, tarihinden, inancından, kültüründen ve ruh kökünden uzaklaştırmaktadır. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın’ sözü değişmiş ‘Devleti yaşat da insan ne olursa olsun’ durumuna gelmiştir. Hakikaten şu anda ülkemizde ve dünyamızda bu durumdayız. Adeta devletler yaşasın, devletin yöneticileri iyi konumda olsun ama milyarlarca, milyonlarca insan ne halde olursa olsun, durumundayız. Çok acı! Bu siyasetin eliyle bozuldu. Bunu nasıl tekrar düzelteceğiz? Yine tekrar ahlaklı, hak ve adalet merkezli siyaset yaparak düzelteceğiz. Oysaki siyasiler eliyle meydana gelen kötü gidişatın yine siyasiler eliyle hak ve adalet çerçevesinde düzeltilip yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünyayı kurmak hiç de zor değildir. Ve bunu biz de başaracağız inşallah. Biz Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi mensupları olarak bu siyasi kirlenmenin önüne geçmek istiyoruz. Siyasetin koltuk sevdası, rant, horoz dövüşü ve trafik memurluğu olmaktan farklı olduğunu göstermek istiyoruz. Siyasetin bireyi, aileyi, toplumu, ülkeyi ve dünyayı yönetme sanatı olduğunun da bilincindeyiz. Ne yaptığının farkında olan, şuur sahibi siyasetçiler yetiştirmek amacıyla bu programı düzenledik. İnşallah programımız hayırlara vesile olur.”

İNSANLARI HAYRA YÖNLENDİRMELİYİZ

“Bir siyasetçi Hukuk bilmesi gerekiyor. Bir siyasetçi İktisat bilmesi gerekiyor. Bir siyasetçi sosyoloji ile ilgili mevzulara hâkim olması gerekiyor” diyen Arık, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ama bunları ahlaklı bir şekilde yapmadıkça bugün ki dünya ortaya çıkıyor. Yani bugün biz siyaset yapacağız. Hukuku bilerek yapacağız. Hakkı, adaleti tesis edeceğiz. İktisadı bileceğiz, bileceğiz ki bugün ki borç çıkmazında olmayacağız. Sosyolojiyi bileceğiz ki insanları hayra yönlendireceğiz, insanları daha huzurlu bir toplum, daha müreffeh bir toplum haline getireceğiz. Ama bunların hepsini ahlaklı yapacağız. Ahlaklı yapılmadıktan sonra sadece zulüm üretiriz. Bu zulümle saadet getiremeyiz. Ondan dolayı biz önce Türkiyemize sonra bütün insanlığa huzur ve saadeti getirmek amacıyla gençlik kollarımızda, ana teşkilatımızda çalışmalarımızı yerine getiriyoruz. İnşallah bundan sonra daha hızlı, daha azimli, daha kararlı bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Biz Allah’ın izniyle iktidara talibiz ve bütün insanlığa da huzuru, saadeti getireceğiz inşallah.”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.