Şivlilik yorgunluğa değdi

Şivlilik yorgunluğa değdi

Gün boyu şivlilik toplayan çocuklar yorgun düşse de torbalarını çeşit çeşit yiyeceklerle doldurmanın mutluluğunu yaşadılar

Her sene üç ayların başlangıcında çocukların iki sevinci bir arada yaşadığı fener alayı ve şivlilik farklı renklerdeki çocukları da sevindirdi. Konya’ya has bir gelenek olan şivlilik, gün boyuncu eli poşetli çocukları sokağa döktü. Binlerce çocuk kapı kapı dolaşıp ‘şivlilik’ topladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Şivlilik toplayan çocukların torbalarını yanlarına koyup oturarak dinlenmeleri fotoğraf karelerine yansıdı.

ag.jpg

Günler öncesinden şivlilik ve fener alayı ile ilgili hazırlıklarını yapan marketlerde şivlilik gününün gelmesiyle birlikte reyonlar adeta boşaldı. Konyalılar çocukları sevindirmek için birbirinden alımlı çikolata, şeker ve hediyelik ürünleri bir gün öncesinden hazırladı. Önceki gece fener alayını ellerindeki fenerler ve yakılan fener alayı ateşleri ile kutlayan çocuklar şehrin havasını değiştirdi. Şehir genelinde yakılan ateşler nedeniyle ufak çaplı sorunlar dışında problem yaşanmadı.  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre şehirde fener alayı nedeniyle yakılan ateşler nedeniyle bazı mahallerde müdahalede bulunulduğu fakat şehir genelinde olumsuz bir olayın yaşanmadığı ifade edildi. Gecesinde fenerler ve yakılan ateşlerle eğlenen çocuklar sabahleyin torbaları elinde 'şivlilik' diye bağırarak mutluluk topladı. Sabahın erken saatlerinde yola çıkan çocuklar kapı kapı gezerek şivlilik topladı, ev sahiplerinin kandillerini tebrik etti. 

Konya’ya yeni gelen bir vatandaş ise böyle bir adetin varlığından yeni haberdar olduklarını belirterek, “İlk başta çok şaşırdık. Sabahın erken saatlerinde kapımız çaldı.Sora sora adetin ne olduğunu öğrendik. Çok güzel bir adet. Çocukları sevindirmek için güzel bir gün. Keşke diğer illerde de böyle güzel adetler olsa” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.