Sivas'ta Gaziler Günü İçin Tören Düzenlendi

Sivas'ta Gaziler Günü İçin Tören Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Sivas’ta ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene; Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile Muharip Gazileri Derneği Başkanı...

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Sivas’ta ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene; Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile Muharip Gazileri Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından konuşan Muharip Gazileri Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, şehitliğin ve gaziliğin vatan için öneminden bahsetti.

Sivaslı gazilerin tam kadro katıldığı törende daha sonra ise Şehitler Anıtı'nda yer alan şehit fotoğraflarının bulunduğu bölüm gezildi. Program daha sonra Yukarı Tekke’de bulunan şehitlikte devam etti. Vali Alim Barut ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Şehit ailelerinin de katıldığı programda şehitler için dua da edildi. Şehitler Müzesi'ni de gezen il protokolü ve gaziler, şehitlerin özel eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı müzeyi ziyaret etti. Burada şehit anneleri, gaziler ve komutanlar duygusal anlar yaşadı.

Törene Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, ile kamu kurum müdürleri ve diğer yetkililer katıldı. Tören sonrası bazı gazi aileleri evlerinde ziyaret edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.