Sivas’ta Çiftçilere 10 Bin Tavuk Dağıtıldı

Sivas’ta Çiftçilere 10 Bin Tavuk Dağıtıldı

Sivas’ta Ziraat Odası Başkanlığı, köylerde kanatlı hayvan üretimini teşvik etmek amacıyla çiftçilere 10 bin tavuk dağıttı.Sivas Ziraat Odası binası yanında gerçekleştirilen dağıtımda konuşan Oda Başka...

Sivas’ta Ziraat Odası Başkanlığı, köylerde kanatlı hayvan üretimini teşvik etmek amacıyla çiftçilere 10 bin tavuk dağıttı.

Sivas Ziraat Odası binası yanında gerçekleştirilen dağıtımda konuşan Oda Başkanı Hacı Çetindağ, kene olayının ülke genelinde ve özellikle kırsalda çok yoğunlaştığını, bunun önemli nedenlerinden birinin ise kanatlı hayvan sayısındaki azalma olduğuna dikkat çekti. İlk etapta 10 bin adet dağıtım yapıldığını ve talep doğrultusunda sayının artacağını dile getiren Çetindağ, "Artık köylerimize gidiyorsunuz, ne yumurta ve ne de tavuk var. Herkes şehirden alışveriş yapıyor. Tavuk kampanyamızdan sonra inşallah köylerimizde organik yumurta ve tavuklarımız olacak. Sadece tavuk değil çiftçilerimize hindi, et tavuğu ve pekin ördeği de dağıtacağız" dedi.

Köylerde beslenen organik yaylak tavuklarının ekonomik getirisinin de yüksek olacağına değinen Çetindağ, dağıtımı yapılan hayvanların aşıları ve denetimlerinin yapıldığını açıkladı.

Dağıtılan tavuklara çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Çiftçilere daha sonra hindi eti tavuğu ve pekin ördeği de dağıtılacağı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.