Sivas'ta 2 Bin Kişi İşe Alınacak

Sivas'ta 2 Bin Kişi İşe Alınacak

Toplum Yarına Çalışma Programı (TYÇP), kapsamında bu yıl Sivas’ta 2 bin kişi istihdam edilecek. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim ve diğer eğitim kurumlarında 860, Belediye ve...

Toplum Yarına Çalışma Programı (TYÇP), kapsamında bu yıl Sivas’ta 2 bin kişi istihdam edilecek. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim ve diğer eğitim kurumlarında 860, Belediye ve yerel yönetimlerde bin, Sağlık ve din hizmetlerinde ise 140 kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Kuraların ay sonu çekilmesi bekleniyor.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, Toplum Yararına Çalışma Programı için 24 milyon 800 bin lira bütçe ayrıldığını açıklayarak, programın Sivas ekonomisini kalkındıracağını kaydetti.

Nurettin Köksal, düzenlediği basın toplantısında Sivas ekonomisine büyük katkı sağlayan ve 2 bin kişiyi istihdam eden çalışma kontenjanlarını açıkladı. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Köksal, Çalışma Programı kapsamında yüzde 43’ün Milli Eğitim ve diğer eğitim kurumlarda, yüzde 7’nin sağlık ve din hizmetlerinde, yüzde 50’nin ise belediye ve yerel yönetimlerde istihdam edileceğini aktardı.

Program kapsamında çevre temizliği, kamusal alanda alt yapının yenilenmesi, Milli Eğitime bağlı okullarda çevre temizliği, bakım, onarım ve temizlik işleri yapılması gibi alanlar olarak sınıflandırıldığını aktaran Köksal, 24 milyon 800 bin lira bütçe ayrılan programın Sivas ekonomisini kalkındıracağını belirterek, kurum olarak Sivas’ın her alanda gelişmesi ve büyümesi için çalışacaklarını ifade etti.

Program kapsamında kurumların alacağı personellerle ilgili kuranın ay sonunda çekilmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.