Sivas Polis Okulu, 496 Afgan Polis Daha Mezun Etti

Sivas Polis Okulu, 496 Afgan Polis Daha Mezun Etti

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan anlaşma gereği 6 aylık temel polislik eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı yemin ederek okuldan mezun oldu. Tören sonrası gerçeği aratmayan bir operasyon yapan Afgan polisler, 3 teröristi ele geçirdi....

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan anlaşma gereği 6 aylık temel polislik eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı yemin ederek okuldan mezun oldu. Tören sonrası gerçeği aratmayan bir operasyon yapan Afgan polisler, 3 teröristi ele geçirdi.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) düzenlenen tören saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. 4. dönem mezunu Afgan polislerin 6 ay zarfında yapılan eğitimlerin yer aldığı slayt gösterisinin ardından konuşan Polis Okulu Müdürü Rüstem Temel, polis okulu eğitimleri ile ilgili verdi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral, Mashooq Ahmet Selab, ve Japonya JICA Ajansı temsilcisi Mayomi Endoh’un selamlama konuşmasından söz alan Afganistan Büyükelçisi Dr. Amanullah Jayhoon, Afgan polisleri ağırlayan Sivas’a teşekkür etti.

Sivas’ın misafirperverliğini hiç unutmayacaklarını söyleyen Afgan Büyükelçi, 496 polisin mezuniyeti nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederek sizlere çok minnettarız, bu gençler güzel hatıralarla Afganistan’a gidiyor ve inşallah sizin misafirperverliğinizi unutmayacaklar.” dedi.

Vali Vekili Mustafa Aydın da ki iki ülkenin dostluğuna vurgu yaparak Afgan polis adaylarının eğitimlerine katkı verdikleri için memnun olduklarını dile getirdi. Yemin töreninin icra edilmesinin ardından dönem birincisi Khaligyar Walajan yaş kütüğüne plaket çaktı.

TÖREN SONRASI OPERASYONDA 3 TERÖRİST YAKALANDI

496 polis içinde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi. Törenin ardından Polis adayları eğitim süresinde gördükleri eğitimi sahada gösterme fırsatı buldu. Okul önünde gerçekleşen ve gerçeğini aratmayan gösteride senaryo gereği işgal edilen bir binayı kuşatan polisleri atlatan teröristler, araçla kaçarken yola kurulan kapan sayesinde durdurularak polisler tarafından ele geçirilmesi işlendi. Gerçek bir olaydan alıntılandığı belirtilen gösteri sonrası teröristler 2’si teslim olurken biri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Yemin törenine Japonya büyükelçiliği Başkonsolusu Hioyuki Kondo, Amerikan Büyükelçilik Müsteşarı Dan Ricci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.