Sistem güncellenmeli

Sistem güncellenmeli

Sunni gündemlere takılıp kalınmaması gerektiğini belirten AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "Gençlikten umutluyuz. Gençlik üzerine kurulan sistemin güncellenmesi ise ihtiyaçtır. Yaratılış gayesi anlatılmalı" dedi

Gençlik üzerine tartışmalar sürüyor. Televizyon kanallarında gençlik ile ilgili tartışmalar hız kesmeden sürüyor. Kimileri gençlerin vurdumduymazlığından ve sorumsuzluluğundan bahsederken, kimileri de gençlerin inandığı takdirde büyük işlere imza atacağına olan inancını dile getiriyor. Türk gençliği ise kendileri hakkında konuşan olumsuz yakıştırmaların hiçbirini kabul etmiyor. Gençlik üzerine yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Mehmet Parlak, her bir gencin kendileri için nimet olduğuna dikkat çekti. Parlak, gençlikten umutlu olduklarını söyledi.

İSLAM İTİKATI ANLATILMALIDIR

AGD olarak kendilerine biçilen görev ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini aktaran Başkan Parlak, "40 yılı aşkın zamandan beri gençlik üzerine faaliyetler yapıyoruz" dedi. Siyer-i Nebi programları, İstanbul ve Mekke'nin Fethi programları, Çanakkale programları ve fidan dikim etkinliği gibi geniş kapsamlı organizasyonlara imza attıklarını kaydeden Parlak, şunları kaydetti: "İnsanlar hak ile meşgul olmazsa, batıl gelir orayı istila eder. Hak gelince de batıl zayil olur. Gençliği boş bırakmamak gerekiyor. Bizim her bir gence ulaşmamız lazım. Gençliğine dokunamayan toplumlar, gençlerini kaybetmeye mahkumdur. Gençlik elden giderse, vatanımız gider. AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) olarak vatanını, milletini seven, ailesine bağlı, bayrak, devlet, İslam ve Kur'an bilinci olan gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin çeşitli kademelerinde teşkilatlarımızdan yetişmiş pırıl pırıl gençler var. Bugüne kadar yetiştirdiğimiz gençlerin hiçbiri milletimizin menfaatine ters düşecek bir hizmetin içine girmemiştir. Toplum olarak, çocuklarımıza İslam itikatını öğretmemiz gerek. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimi ve efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'ı ve sünnetini kendimize referans alıyoruz. Tüm bu bilinci öğretmezsek gençlerimiz dünyevi yanlışlar içine girebiliyor. Biz, öğrencilerimize hem Kur'an öğretiriz hem de peygamberimizin sünnetini anlatırız."

DİZİ KÜLTÜRÜ ÜZERİNDEN NESİL YETİŞMEZ

Öncelikli olarak gençlerden ziyade gençlerin anne ve babalarının, öğretmenlerinin ve büyüklerinin şuurlanmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Parlak, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi. Sadece öğretimin yetmediğini aynı zamanda gençlere bir model olabilmenin öneminin de altını çizen Parlak, "Çocuklara ve gençlere sadece birşeyler öğretmek yetmez. Aynı zamanda öğretilenlerin hayata geçirilebilmesi için de yakın ilgi lazım. Devlet erkanına, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına da bu konuda ciddi görevler düşüyor. Kendi modellerimizi iyi anlatamazsak gençlerimiz televizyonlardan gördükleri karakterleri kendilerine örnek alır. Diziler ve sinema kültürü üzerinden yetişen bir nesil meydana gelir. Bu da çok vahim bir tablodur. Bu konuda değerler eğitimi üzerine yapılan çalışmaların artırılması lazım. Yanlış giden bir şeyler varsa sistem gözden geçirilmelidir" açıklamalarında bulundu.

GENÇLİĞE HİTAP EDEN SİSTEM GÜNCELLENMELİ

Gençliğin gidişatı ile gençliğe rol model olanların gidişatının aynı olduğunu söyleyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz neysek gençlik de o. Biz, AGD olarak her gün gençlerle birlikteyiz. Gençlerin gönüllerine dokunmaya çalışıp, bir sevgi tohumu atmaya çabalıyoruz. Karanlığa küfretmek yerine bir mum yakabilmenin yollarını arıyoruz. Elimizde binlerce genç varken, biz nasıl umutsuz olabiliriz? Sunni gündemlere takılmamalıyız. Genç demek hazine demektir. Biz, bu hazineye ne kadar sahip çıkabiliyoruz? Yeni nesle yatırım yapmalıyız. Gençlik ile ilgili sistemin sorunları var. Sistemin çok yönlü bir inceleme altında güncellenmesine ihtiyaç duyuluyor. İnsanlara yaratılış gayesinin anlatılması kaçınılmazdır. Yaratılış gayesini idrak etmiş gençler, yanlış yapmaz. Yanlış yapmamaya gayret gösterir. Allah'a kulluk meselesini gören bir genç vatanına milletine zarar vermez."  

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum