Sistem değişiyor mu ?

Sistem değişiyor mu ?

Atiker Konyaspor yeni sezonda farklı bir sistemle mi oynayacak ? Aykut Kocaman kontrollü savunma futbolunu tercih ederken Yeni teknik patron Mustafa Reşit Akçay yaptığı açıklamada hızlı hücum sinyali verdi

Atiker Konyaspor Aykut Kocaman döneminde oynadığı futbol sistemi ile ara sıra eleştiri alsa da büyük başarılara imza attı. Kocaman takım halinde savunma ve kontrollü oyunu tercih ederek Atiker Konyaspor’un başında kaldığı 3 sezonda bu sistemi takıma uygulamayı başardı. Kocaman bu sistemle futbol zevki vermediği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmasına rağmen yakaladığı başarılar ile yeşil-beyazlı camianın tarihine ilkleri yaşattı. Aykut Kocaman uyguladığı sistemle  Avrupa ligine direkt katılırken Türkiye Kupasını da Atiker Konyaspor’a kazandırdı.

REŞİT AKÇAY’IN SİSTEMİ FARKLI

Atiker Konyaspor’un yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın oyun tarzı ise Kocaman’a göre biraz daha farklı. Akçay hücumu seven tarzıyla dikkat çekiyor. Akçay Konyaspor’aimza attıktan sonra oyun tarzıyla ilgili ilk ipucunu “ hedefimiz topu 6-8 saniyede rakip kaleye taşımak” açıklamasıyla vermişti. Akçay bu nedenle sntraforlarla orta sahanın arasında forvet arkası oynayabilecek oyuncu transferi istiyor.          

GEÇEN YILIN EN AZ ŞU ÇEKEN TAKIMI

Atiker Konyaspor geride kalan sezonda da ligin en az şut çeken takımı oldu. Yeşil-beyazlı ekip maç başına 7,1 şut çekti.  Yeni sezonla birlikte bu istatistiğin değişmesi bekleniyor. çünkü Mustafa Reşit Akçay’ıngeçtiğimiz sezon çalıştırdığı Osmanlıspor ligin en çok şut çeken 2.takımı olarak sezonu tamamladı.     

Spor Toto Süper Lig’i 43 puanla 9.sırada tamamlayan Atiker Konyaspor, az şut çekmesiyle biliniyor. Yeşil-beyazlı ekibin bu istatistiği önceki sezonlarda olduğu gibi geride kalan 2016-2017 sezonunda da değişmedi. Temsilcimiz, 18 takımın yer aldığı ligde en az şut çeken takımı olarak dikkati çekiyor. Atiker Konyaspor, ligde oynadığı 34 karşılaşma sonunda maç başına sadece 7,1 şut çekti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, çektiği şutlarda 3,4 isabet oranı tutturdu.

EN ÇOK BAJİC ŞUT ÇEKTİ

Yeşil-beyazlı ekibin en çok şut çeken ismi ise Boşnak yıldız Riad Bajic oldu. Genç oyuncu 34 şut çekerken, bu şutların yarısında isabet sağladı. Anadolu Kartalı sezonun 32.haftasında sahasında oynadığı Kardemir Karabükspor maçında şut anlamında en verimli maçını oynadı. Konyaspor bu maçta 19 şut çekerken, bu şutların 8’i kaleyi buldu. Süper Lig’de maç başına 12,4 şut çeken Beşiktaş bu alanda ligin zirvesinde yer aldı. Siyah-beyazlı ekibi 11,7 ile Osmanlıspor izledi. Siyah-beyazlı ekibin yıldız oyuncusu Talisca ise oyuncu bazında bu istatistiğin zirvesinde yer aldı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum