Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü istifa etti

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü istifa etti

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün son dakika istifa ettiği iddia edildi. Hayri İnönü ve yardımcısı Emir Sarıgül'ün anlaşmazlık içinde olduğu biliniyordu.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün son dakika istifa ettiği iddia edildi. Hayri İnönü ve yardımcısı Emir Sarıgül'ün anlaşmazlık içinde olduğu biliniyordu.

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi son dakika olarak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün istifa ettiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü’nün, belediyede “Sarıgül operasyonu” başlattığı iddiasının gündeme gelmesinden bu yana, Şişli’de sular durulmuyor. Zira, Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün belediye başkanlığı koltuğuna oturmak istediği kulaktan kulağa konuşuluyor.

CHP’li Başkan Hayri İnönü’nün 21 kişiyi görevden aldığı ve bunların 4’ü dışında hepsinin görevine geri döndüğü de çarpıcı iddialardan biri.

CHP’li Şişli Belediyesi’yle ilgili çarpıcı iddialar dile getiriliyor. Bunlardan bazıları şöyle:

- Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün özel kalemi ve danışmanı tartaklandı.

- Başkan İnönü, tehdit aldı ve ABD’ye kaçtı.

- Başkanvekili ve yardımcısı Emir Sarıgül (Mustafa Sarıgül’ün oğlu) yakın zamanda başkanlık koltuğuna oturacak.

- Belediyede yaşanalar olayların arkasında Emir Sarıgül var.

Peki, İstanbul’un kalbinin attığı önemli ilçelerden Şişli’de bir süredir konuşulan bu iddialar doğru mu?

Şişli Belediyesi’nde neler yaşandığını Belediye Başkanı Hayri İnönü, Başkanvekili / yardımcısı Emir Sarıgül ve tartaklandığı iddia edilen danışman Boysan Yakar Odatv'ye konuştu.

Dün yayımlanan söyleşide iddiaların odağındaki isimlerin açıklamaları şöyle olmuştu:

şişli-belediye-başkani-hayri-i̇nönü-istifa-etti-son-dakika.jpg

BELLİ BİR ŞEYLER OLMUŞ AMA...

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, belediyesinde yaşandığı iddia edilen olaylara ilişkin soruları yanıtladı.

Belediyede 21 kişiyi görevden aldığınız ve sonradan bu kişileri göreve iade ettiğiniz kamuoyuna yansıdı. Önce görevden aldınız, sonra tekrar iade ettiniz; neden?

HAYRİ İNÖNÜ: O kadar ince sormayın, o kadar ince detay vermek istemiyorum.

Görevden almaların ardından şiddet olayları olduğu iddia ediliyor. Bu doğru mu?

Belli bir şeyler olmuş, ama onlar basit şeyler… Ben görmedim. Sağdan soldan duyduğumuz şeyler, böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.

Emir Sarıgül’ün size tehditler yönelttiği söyleniyor. Bu doğru mu?

Hayır, hayır… Emir’in tehdidi yok, doğru değil o.

ABD’de olduğunuz söyleniyor. Şu anda ABD’de misiniz?

İstanbul’dayım.

ABD'ye gitmenizin nedeni belediyede yaşanılan olaylarla ilgili miydi?

Oğullarım Amerika’da, onların yanına gittim. Zamanlaması biraz öyle oldu. Bir hafta önce, bir hafta sonra düşünüyordum. Zaten niyetim vardı.

Birtakım sıkıntılar nedeniyle hava almak mı istediniz?

Hastalık falan değil, sağlığım yerinde… Ailevi şeyler nedeniyle gittim, özel konular… Ertelemiştim, bu zaman denk geldi.

Birtakım gerekçeler öne sürülerek Başkanlık koltuğundan alınacağınız yönünde iddialar var. Bu doğru mu?

Belediye Başkanı’nı koltuğundan almak kolay değil. İhtimal vermiyorum. Çok zor bir şey o. Ben duymadım. Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum.

Başkan Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın belediyedeki görevden almaların ardından tartaklandığı ve tehdit edildiği de iddia edildi. Bu iddialar dillendirilirken, olayın perde arkasında yine Emir Sarıgül’ün adı öne çıkıyordu.

TARTAKLANDIĞI İDDİA EDİLEN DANIŞMAN KONUŞTU

Bu iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin konuşan Danışman Boysan Yakar, “Sürece bıraktım birtakım şeyleri… Sonuçta ben LGBT bireylerin eşit hizmetler alması için Şişli Belediyesi’nde çalışmaya başlamış bir başkan danışmanıyım. Bunları hayat geçirmek için mücadele veriyorum. Görevimin başındayım” açıklamasında bulundu.

Boysan, darp edilip edilmediğine ilişkin sorular üzerine ise başka bir açıklamada bulunmayacağını ifade etti.

mustafa-sari-(1).jpg

‘ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ KARŞIMDA OTURUYOR’

Şişli Belediyesi ile ilgili iddiaların merkezindeki isim, Başkan vekili ve yardımcısı Emir Sarıgül de konuştu:

“Şişli Belediyesi’nde özel kalem müdürü ve danışmanın tartaklandığı söyleniyor. Bu olay sizinle ilişkilendiriliyor. Bu doğru mu?”

Devlet dairelerinde, hatta bırakın devlet dairelerini sokakta bile bir insan bir insanla kavga etse karakola gider; şikayet eder. Kaldı ki belediyede insan tartaklanmaz. Hangi devirde yaşıyoruz? Dediğiniz özel kalem müdürü şu an karşımda oturuyor: Taner Biçer Bey. Böyle bir tartaklanma olsa özel kalem müdürümle oturabilir miyim? Bu deli saçmasıdır. Benim olmamı bir kenara koyun, resmi dairelerde böyle bir şey olması mümkün değil, hele ki Şişli Belediyesi’nde… Bizim parolamıza bakın, birlikte sevgiyle…

Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün “Belli bir şeyler olmuş ama onlar basit şeyler” şeklinde yanıt verdiğinin hatırlatılması üzerine ise Sarıgül şöyle dedi:

“Sadece olan hadise şu; Türk insanı duygusaldır. Sesinin tonunu belki ayarlayamamıştır. Benim bulunduğum ortamda böyle bir hadise gerçekleşmedi.”

Emir Sarıgül, kendisinin de aralarında bulunduğu 21 müdür ve başkan yardımcısının görevden alınmasına ilişkin ise şu yanıtı verdi:

“20 müdür ve başkan yardımcısının görevden alınması tamamen yanlış bilgilendirmedir. Belediye başkanımız 10 arkadaşımızı görevden almıştır, 4 arkadaşımızı ise başka birimde görevlendirmiştir. Başkan vekili olarak bana bağlı olan 5 tane birim vardı. Zaten bana bağlı olan 2 birim Belediye Başkanımızı da bağlıydı, bunları direkt kendisine bağladı. Diğer birimler kalsın diye tebligat yapmıştır.”

HASSASİYET OLDUĞU İÇİN GÖREVİNE DÖNDÜ

Şişli Belediyesi’nde başkanlık koltuğuna yakın zamanda Emir Sarıgül’ün oturacağı iddia ediliyor. Hayri İnönü’nün belli gerekçelerle görevden alınacağı ve Sarıgül’ün yerine geçeceği söylentisi Şişli’de kulaktan kulağa yayılıyor.

Emir Sarıgül bu iddialara karşılık “Bu iddialar Şişli’yi çekemeyen insanların, hasetlerin çıkardığı iddialardır. Şişli’de Mustafa Sarıgül ile başlayan gelenek sürüyor. Biz, 29 meclis üyesi arkadaşımızla Belediye Başkanımızın emir ve talimatlarına göre hareket ederiz. Ben bugün sabah 7’de esnafın sorununu dinleyerek güne başlıyorsam, bunun nedeni Belediye başkanımızın bana verdiği talimattır” yanıtını verdi.

Başkan Hayri İnönü’nün belediyede yaşanan olaylar nedeniyle ABD’ye gittiği yorumlarına ilişkin ise Sarıgül, “Belediye Başkanımız oğlunun rahatsızlığı nedeniyle Amerika’ya gitmiş ve benim ricamla 7 günde geri dönmüştür. Pazartesi gününden itibaren görevinin başındadır. Yıllık iznini kullanıp gitmiştir. Burada hassasiyet var, hassas denge olduğu için kendisi beni kırmadı, görevinin başına geldi. Bunun için kendisine minnettarım” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.