Şırnak'tan acı haber! 1 üsteğmen şehit oldu

Şırnak'tan acı haber! 1 üsteğmen şehit oldu

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan üsteğmen kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.

OPERASYON SÜRÜYOR

Kent merkezinde, PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.

TERÖRSİTLER EVDEN ATEŞ AÇTI

Gazipaşa Mahallesi'nde teröristler tarafından bir evden açılan ateş sonucu yaralanan asker, zırhlı ambulansla Şırnak Askeri Hastanesine kaldırıldı. Ancak asker müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak şehit düştü.

Bölgede teröristlere yönelik operasyon devam ediyor.

10 PKK'LI ÖLDÜRDÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 ve Şırnak'ta 6 terörist olmak üzere toplam 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bu illerdeki çalışmalarda çok sayıda el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

DİYARBAKIR'DA 3 EYP İMHA EDİLDİ

Açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır/Lice ve Kocaköy'de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında üç farklı yerde tespit edilen; bir ton amonyum nitrat ve tüplerle güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı, 100 kg amonyum nitrat ve tüplerle güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı, 120 kg amonyum nitratla güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı olmak üzere, toplam üç el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

TOPLAM 14 İŞ BİRLİKÇİ YAKALANDI

Mardin/Dargeçit'te bölücü terör örgütü ile irtibatta olduğu tespit edilen altı iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; Şırnak'ta dört, Van'da iki, Mardin'de bir, Mersin'de bir olmak üzere sekiz iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

3 IŞİD'Lİ DE GÖZALTINA ALINDI

Kilis/Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan IŞİD terör örgütü mensubu üç şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Diyarbakır-Silvan karayolunu ulaşıma kapatan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, sivil bir kamyonet gasp edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.