Şırnak’tan acı haber: 1 şehit, 1 yaralı

Şırnak’tan acı haber: 1 şehit, 1 yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı eteklerinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu,...

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı eteklerinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Cudi Dağı bölgesinde icra edilen Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi operasyonu kapsamında, 20 Mart 2019 saat 05.35'te bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden hazırlanarak tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda, bir asker şehit olurken, bir asker de yaralandı. Yaralı asker, Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Ordu’ya şehit acısı düştü

Şehidin acı haberi, memleketi Ordu’daki ailesine ulaştı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Cudi Dağı’nda yürütülen Şehit Yüzbaşı Yunus Çelebi operasyonunda, PKK’lı teröristlerin daha önce araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu Cizre Asayiş Komanda Bölük Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı, şehit oldu. Şehit askerin acı haberi memleketi Ordu’nun Altınordu ilçesindeki ailesine ulaştı. Eve gelen Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ve askeri yetkililer, annesi Emine ve babası Bahattin Damcı’ya oğullarının şahadet haberini verdi. Şehidin, 841 Sokak’taki evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı’nın bekar olduğu öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.