Şırnak’ta Gazeteci Kaçırıldı İddiası

Şırnak’ta Gazeteci Kaçırıldı İddiası

Şırnak’ın Cizre ilçesinde gazeteci Abit Dündar’ın kaçırılmasına yönelik girişim, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı.Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya, cemiyetin yönetim kurulu üyeleri ile Şırnak,...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde gazeteci Abit Dündar’ın kaçırılmasına yönelik girişim, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı.

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya, cemiyetin yönetim kurulu üyeleri ile Şırnak, Silopi ve Cizre ilçesinde görev yapan cemiyet üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner, gazeteci Abit Dündar’ın darp edilmesi ve kaçırılmaya teşebbüs edilmesi iddialarını sert bir dille kınadı.

    "KAÇIRILMA OLAYINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

    

    Başkan Mesut Caner açıklamasında şunları söyledi: "Şırnak’ın Cizre ilçesinde gazeteci Abit Dündar’a bayram arifesinde öldürme ve kaçırmaya yönelik yapılan girişimi Şırnak Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı tüm basın camiasına yapılmıştır. Basın halkın gözü ve kulağıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bu çirkin ve akıl almaz saldırı tekrar kınadığımızı belirterek yetkililerin saldırı arkasındaki perdeyi gün ışığına çıkarmasını istiyoruz. Darp edilen meslektaşımız Abit Dündar’a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve böylesi elim olayların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz."

    "FIRAT’IN ÖTESİNDEKİ KARANLIK ODAKLAR HALEN İŞ BAŞINDA"

    Gazeteci Abit Dündar’ın ağabeyi Ferhan Dündar, 90 yıllarda karanlık güçlerin JİTEM’in yerli işbirlikçilerinin faili meçhul cinayetler ile bölgeyi kaosa sürüklediğini belirterek "Maalesef mevcut hükümetin illegal oluşumların üzerine gittiği bir dönemde Fırat’ın ötesinde halen bu karanlık odakların üzerine gitmemesi, bunlara daha da cesaret kazandırmıştır ve yeniden ortaya çıkmasına ve hortlamasına zemin hazırlamıştır. Eğer mevcut hükümet veya devletin ilgili birimleri bu oluşumların üzerine gitmezse bunları daha da azgınlaştıracağı gibi devletin bunları kabul etmesi demektir." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.