Sırları ortaya çıkıyor

Sırları ortaya çıkıyor

“Garip” ve “Poşetli dede” olarak tanınan Mehmet Keleş'in sır dolu hayatı ile ilgili her gün yeni bilgiler ortaya devam ediyor. Mehmet Keleş'in Çorum'da 2 defa evlilik yaptığı ve bu evliliklerin dilencilik yüzünden bittiği öğrenildi

 

30 yıl boyunca Konya'da sokaklarda yaşayan ve halk arasında 'Garip' ve 'Poşetli dede' olarak tanınan 75 yaşındaki Mehmet Keleş'in vefatının ardından her gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. İki banka hesabında 1 milyon 100 bin TL hesabı olduğu ortaya çıkan Mehmet Keleş'in dün de döviz hesabının olduğu öğrenildi. Konya'da kimine göre “kimyager”, kimine göre ise “atom mühendisi” olan Mehmet Keleş'in ilkokul mezunu bir çiftçi olduğu da ortaya çıktı. Mehmet Keleş'in ODTÜ'yü terk ettiği söylentileri bile vardı. Mehmet Keleş'in ilkokul mezunu olması ise şaşkınlığa neden oldu.

DİLENCİLİK YÜZÜNDEN EVLİLİĞİ BİTMİŞ

Mehmet Keleş, memleketi Çorum'da iki evlilik yapmış. Bu iki evlilik de Mehmet Keleş'in dilencilik alışkanlığı yüzünden sona ermiş. Mehmet Keleş'in, eşi evi terk ettikten sonra Çorum'dan ayrılıp Ankara, İstanbul ve İzmir'de sokaklarda yaşadığı; 34 yıl önce de Konya'ya geldiği öğrenildi. Konya'da sokaklarda yaşayan çevredekilerin verdiği yemekle karnını doyurup, verdiği paraları toplayan Keleş'in, zaman zaman kendisi takım elbise giyip bankaya giderek para yatırdığı, bazen de tanıdığı esnafa para yatırttığı öne sürüldü. Çevredeki esnaf, Keleş'e temiz kıyafetler verdiklerini, ancak onun bunları çıkarttığını iddia etti. Mehmet Keleş, 30 yıl önce memleketi Çorum'u terkederek, Konya'ya gelmiş. 30 yıl boyunca Konya sokaklarında dilenen ve zaman zaman Otogar'da kalan Mehmet Keleş, 30 yılda 1 milyon TL'lik bir servet edinmiş. Konyalı bir esnafın kendisine banka hesabı açmada yardımcı olduğu ve paraları bankaya yatırdığı öğrenildi. Konyalı gizemli esnafın kimliği ise belirlenemedi. Otogar'da feci şekilde can veren Mehmet Keleş'in cenazesine hayırsever Konyalılar sahip çıkmış ve cenazeyi Konya'da defnetmek istemişti. Savcılık ise Mehmet Keleş'in cenazesinin birinci dereceden akrabalarına teslim edileceğini açıklamıştı. Mehmet Keleş'in ölümünün ardından sessiz kalan akrabaları banka hesabındaki 1 milyon TL'yi duyunca ortaya çıktı. Mehmet Keleş'in yeğenleri ve diğer akrabaları Çorum ve İstanbul'dan Konya'ya gelerek hem cenazeyi hem de 1 milyon TL'yi teslim almak istiyor. Savcılığın cenazeyi birinci dereceden akrabalara teslim edeceği, paranın ise mahkemenin ardından Mehmet Keleş'in akrabalarına verileceği öğrenildi.

DAYISINI 34 YIL ÖNCE GÖRMÜŞ

Çorum'da yaşayan ve Mehmet Keleş'in yeğeni olduğunu belirten 57 yaşındaki Hatice Erda, dayısı Mehmet Keleş'in öldüğünü televizyonda haberlerden öğrendiğini söyledi. Ardından Ankara'da yaşayan Hatice Erda'nın kardeşi 55 yaşındaki Sevim Arslan ile birlikte dayısını cenazesini almak için Konya'ya geldiklerini, annelerinin ise yıllar önce öldüğünü ifade eden Erda, "Televizyonda haberleri izlerken öldüğünü öğrendim. Kısa süre sonra dayımın öldüğüne dair telefon geldi. Sonra Ankara'daki kız kardeşimle birlikte cenazeyi almak için Konya'ya geldik" dedi. Dayısı Mehmet Keleş'i en son 34 yıl önce gördüğünü belirten Erda, "Dayım, askerden geldikten sonra psikolojisi bozulmuştu. İki evlilik yaptı ve ayrıldı. 1972 yılında İstanbul'a benim yanıma geldi. Bir süre kaldı. 34 yıl öncede Konya'ya geldi. 34 yıldır da ben hiç görmedim" diye konuştu. Dayısı Keleş'in, bankadaki hesabındaki parasından haberdar olmadıklarını belirten Erda, yolda gelirken kız kardeşinin yayınlanan haberlerden öğrendiğini kaydetti. Erda, "Bizi parası ilgilendirmiyor. Cenazemizi alıp, memleketine götürmek istiyoruz. Annesi ve babasının yanına dayımızın cenazesini defnetmek istiyoruz. Dayım eskiden de sokaklarda gezerdi. Tabi o dönem çocuktuk ne iş yaptığını da tam bilmiyorduk. Eşleri memleketlerindeydi. Tabi ki onlarla sorunları olmuş olabilir. Boşandığı eşlerini ikisi de öldü. Şu an sadece teyzem ve yeğenleri hayatta" dedi. Mehmet Keleş'in cenazesinin ise kız kardeşi Zeynep Yar'a teslim edileceği öğrenildi. Zeynep Yar'ın da yakınları ile birlikte Konya'ya gelmek için yolda olduğu, cenazenin de teslim edildikten sonra Çorum'un Çamlıpınar Köyü'ne defnedileceği bildirildi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum