Sıradışı düğün davetiyesi

Sıradışı düğün davetiyesi

Kontensan Konya Teneke Kutu Ambalaj A.Ş. Sahiplerinden Mithat Büyükalim, oğlu Muammer'in düğünü için metal kutudan hazırlattığı davetiye büyük ilgi çekti

Kontensan Konya Teneke Kutu Ambalaj A.Ş. Sahiplerinden Mithat Büyükalim, "Metal ambalajcının düğün davetiyesi metal ambalajdan olur" diyerek oğlu Muammer ve müstakbel gelini Ayşe'nin düğün davetiyesini metal kutudan hazırladıkları ilginç bir tasarımla davetlilere sundular. Teneke kutuya pembe bir zemin verilerek kutunun tüm yüzeylerinin değerlendirildiği davetiyenin ilk gözüken kapak kısmında "Dualarınızın bizimle birlikte olması dileklerimizle, düğünümüze bekliyoruz" ifadesi ile iki lamba kabartması bulunurken, 1926 Konya eşrafından Muhlis Gülgör'ün müstakbel eşi Şefika Hanım'a yazdığı mektup yer alıyor.

HİSLERİN SEMBOLÜ OLARAK LAMBA

Mektupta yer alan ve kapağa işlenmiş ifadeler ise şöyle: "Muhterem Şefika Hanım, Lamba aydınlık demek. Aydınlıksa mutluluk demek. Size bir ömür boyu mutlu bir evlilik vaat ediyorum. Lambaların üzerindeki bahar dalları kadar taze kalacak size olan sevgim. Bahar dallarının üzerindeki kuşlar kadar hür ve huzur dolu bir hayatınız olacak benimle birlikte. Bu lambaları size olan hislerimin sembolü olarak muhafaza ediniz lütfen."

Şefika Hanım'ın cevap olarak Muhlis Bey'e bir çift bardak göndererek cevap yazması nedeniyle davetiyenin alt kısmına bir çift bardak resmi konularak Şefika Hanım'ın cevap mektubu işlendi. Mektupta şu ifadelere yer veriliyor: "Muhterem Muhlis Beyefendi, Mektubunuza ve benim için çok değerli olan hediyenize çok teşekkür ederim. Ben de size bir çift mavi bardak gönderiyorum. Mavi, sadakatin rengidir. Bardakların biri içini göstermez, dışa kapalıdır. Evlilikler acı ve tatlı sürprizlerle doludur. Evliliğimiz süresince yaşayacağım sıkıntıları ve aile sırlarımızı tıpkı bu içini göstermeyen bardak gibi içimde saklayacağım. Diğer bardak ise billur gibidir, içini gösterir. Sevinçlerimizi, güzellikleri ve mutluluklarımızı ise bu bardağa koyacağım ki herkesle paylaşabilelim diye. Size huzurlu ve saadet dolu bir evlilik yaşatmak için elimden gelen her şeyi yapacağıma emin olabilirsiniz." Teneke kutu şeklindeki davetiye, görenler tarafından beğeni ile karşılanırken “Bir teneke kutu ve ambalaj imalatçısına da bu yakışır” şeklinde yorumlara neden oldu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.