Sinirlioğlu’nun yerine Ümit Yalçın getirildi

Sinirlioğlu’nun yerine Ümit Yalçın getirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Feridun Sinirlioğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı müsteşarlığı koltuğuna, müsteşar yardımcısı Ümit Yalçın’ın getirildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevi yapan Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun başka göreve atanması sonucu boşalan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Büyükelçi Ümit Yalçın’ın getirilmesi memleketi Hadim’de sevinçle karşılandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yaptığı açıklamada, Ümit Yalçın’ı tebrik etti. Hadimioğlu, “Hemşehrimiz sayın Ümit Yalçın’ın böylesine önemli bir göreve getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duydum. Hadimlilerin önemli görevlere gelmeleri bu kentin insanı olarak bizleri sevindirmektedir. Sayın Yalçın’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıları ile ilçemiz için gurur kaynağı olacağından şüphem yoktur. Kendisine yeni görevinde başarılar diler, vatanımız, milletimiz ve Hadimimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. Daha önce Kuveyt Büyükelçisi iken 2014’te Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu’dan sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Ümit Yalçın, BM Daimi Temsilcisi olarak atanan Müsteşar Feridun Sinirlioğlu’nun yerine atandı. Hadim’in Hocalar Mahallesi doğumlu olan Ümit Yalçın ve kardeşi Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü Ertan Yalçın 2012 yılında baba ocağı Hocalar Mahallesi'ndeki akrabalarını, Hz. Hadimi türbesini ve Başkan Ahmet Hadimioğlu’nu makamında ziyaret etmişti.

ANKARA - MOSKOVA İLİŞKİLERİNİ DÜZELTEN KİŞİ

Yalçın, Dışişleri Bakanlığı’nda özellikle Ortadoğu ve Rusya ile ilişkilerde kilit roller üstlenmişti. Geçen yıl 24 Kasım’da Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesinden sonra bozulan Ankara-Moskova ilişkilerinin yeniden rayına oturtulmasında önemli görevler üstlenen ve iki başkent arasında gizlice yürütülen mekik diplomasisinin mimarı olarak biliniyor.

ÜMİT YALÇIN KİMDİR?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hemşehrisi yani Konyalı olan Ümit Yalçın, Rus uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesinin ardından Moskova ile Ankara arasında kopma noktasına gelen ilişkilerin normalleşme sürecini başlatan mekik diplomasisinin mimarı olarak biliniyor. Daha önce Kuveyt büyükelçisi olarak görev yapan Yalçın, 2014'de Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı olmuştu. Rotterdam Başkonsolosluğu ile Bağdat ve Moskova büyükelçiliklerinde değişik zamanlarda görev yapan Yalçın, Ortadoğu konusunda uzmanlaştı ve merkezde Irak-İran dairesinde önemli görevler üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.