Sınırda Çatışmalar Şiddetlendi, Bdp Nöbet Çadırı Kuruyor

Sınırda Çatışmalar Şiddetlendi, Bdp Nöbet Çadırı Kuruyor

Terör örgütü IŞİD'in, PYD’nin kontrolünde bulunan Kobani’ye ağır silahlarla saldırması üzerine KCK ve PYD Kobani’ye destek çağrısında bulundu. BDP’li belediyeler tarafından sınırda nöbet çadırı kurulacak. Yaklaşık 2 ay önce...

Terör örgütü IŞİD'in, PYD’nin kontrolünde bulunan Kobani’ye ağır silahlarla saldırması üzerine KCK ve PYD Kobani’ye destek çağrısında bulundu. BDP’li belediyeler tarafından sınırda nöbet çadırı kurulacak. Yaklaşık 2 ay önce kurulan çadırlardan yaklaşık 800 kişi savaşmak için sınırı geçmişti.

Irak Şam İslam Devleti( İŞİD) terör örgütü Şengal’den sonra Türkiye sınırında yer alan Kobani’ye yoğun şekilde saldırı düzenledi. 2-3 gündür aralıklarla süren çatışmalar dün akşam saatlerinden itibaren şiddetlendi. Ağır silahlarla KObani’ye saldıran İŞİD, Kürtlerin yönetimindeki bazı köyleri ele geçirdiği ileri sürülüyor. Bunun üzerine KCK ve PYD direniş çağrısında bulundu. PKK’ya yakınlığı ile bilinen haber ajansları aracılığı ile “Kuzey Kürdistanlı gençler de Kobanê’ye gidip büyük tarihi, onurlu direnişe katılmalıdır” şeklindeki çağrısı ve PYD lideri Salih Moslem’in ‘ya şimdi ya hiç..” şeklindeki çağrısı üzerine BDP’li belediyeler nöbet tutma çadırı kurma kararı aldı. Yarın Suruç’un Ovan köyünde çadır kurulacak. Konuyla ilgili Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, çadır desteğine davet etti. Şansal, "Yarın saat 12.00'de ilçe binasından Ovan köyüne yürüyeceğiz. Bu yürüyüş yakın bölgeye kadar araçlar ile gerçekleşecek. Daha sonra araçlarımızdan inip çadır bölgesine yürüyeceğiz. Tüm halkımız yarın yürüyüşümüze katılmalı ve Kobanê nöbeti tutmak üzere Suruç'a akmalıdır." dedi.

PYD lideri Salih Moslem, ise İŞİD’in Kobani’ye ağır silahlarla saldırdığını duyurdu. Moslem, şu çağrıda bulundu: "İŞİD Şengal’de yaptığını Kobani’ye yapmak istiyor. Buna fırsat verilmemelidir. Kobani’yi korumak herkesin görevidir."

ÖNCEKİ NÖBET ÇADIRLARINDA YÜZLERCE KİŞİ SAVAŞMAK İÇİN SINIRI GEÇMİŞTİ

Öte yandan yaklaşık 2 ay önce de sınırın 3 farklı yerinde nöbet çadırları kurulmuş, Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinden binlerce kişi çadırı ziyaret edip, günlerce burada beklemişti. Bu sırada yaklaşık 800 kişi savaşmak üzere sınırı aşarak Kobani’ye geçmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.