Sınırda Bulunan 4 Fransız Gazeteci Gaziantep'e Gönderildi

Sınırda Bulunan 4 Fransız Gazeteci Gaziantep'e Gönderildi

Suriye'deki IŞİD birlikleri tarafından kaçırıldığı iddia edilen 4 Fransız gazeteci Akçakale sınırında elleri bağlı bir şekilde Türkiye sınırına geçti.

Suriye'deki IŞİD birlikleri tarafından kaçırıldığı iddia edilen 4 Fransız gazeteci Akçakale sınırında elleri bağlı bir şekilde Türkiye sınırına geçti. Sağlık kontrolünden sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 4 gazeteci işlemlerinin ardından Fransız konsolosluğuna teslim edilmek üzere Gaziantep'e gönderildi.

Suriye’deki iç çatışmayı yerinde görüntülemek üzere geçen yıl Haziran ayında Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye’ye geçen Fransız 4 gazeteci iddiaya göre Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırıldı. Çatışma bölgesinde bir süre görev yapan 4 Fransız gazeteci Nikolas Henin, Pierre Torres, Edouard Elias ile Didier Farnçois, yaklaşık 10 ayık esaretin ardından dün Akçakale sınırında Jandarma tarafından bulundu. Buradan Önce Akçakale Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen gazeteciler daha sonra Akçakale Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderilen 4 gazeteci dün gece burada kaldı. Daha sonra Fransız konsolosluğundan gelen yetkililer 4 gazeteciyi Şanlıurfa Emniyetinden aldı. Fransız gazetecilerin görüntülenmesi istenmeyince gazeteciler emniyetin bahçesine alınmadı. Basın mensupları ön kapıda gazetecilerin çıkmasını beklerken Fransız gazeteciler emniyetin arka kapısından çıkarıldı. Fransız gazetecinin bindirildiği iki araç emniyetten hızla ayrıldı. Basın mensupları daha sonra kırmızı ışıkta duran araçta Fransız gazetecileri görüntülemek istedi. Basın mensuplarını gören 4 yabancı gazeteci başını eğerek elleri ile yüzlerini kapattı.

4 gazeteci, Fransa’nın Gaziantep Konsolosluğuna teslim edilmek üzere Şanlıurfa'dan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.