Sınırda 80 Boru Hattı Tespit Edildi, 250 Bin Litre Mazot Ele Geçirildi

Sınırda 80 Boru Hattı Tespit Edildi, 250 Bin Litre Mazot Ele Geçirildi

Hatay'da 17 adrese yapılan eş zamanlı operasyonla toprak altına döşenmiş 80 boru hattı tespit edildi. Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre kent genelinde sürdürülen akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında güvenlik...

Hatay'da 17 adrese yapılan eş zamanlı operasyonla toprak altına döşenmiş 80 boru hattı tespit edildi.

Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre kent genelinde sürdürülen akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında güvenlik güçleri sabah saatlerinde Altınözü İlçesine bağlı Hacıpaşa Mahallesi’nde 17 adrese eşzamanlı olarak bir operasyon başlattı. Adli Makamlar ile güvenlik güçlerinin koordineli olarak yürüttüğü operasyona 490 Jandarma personeli ve 200 polis olmak üzere toplamda 690 güvenlik görevlisi katıldı.

Gerçekleştirilen operasyonda sınır hattından Hacıpaşa Mahallesi’ne doğru toprak altına döşenmiş 80 boru hattı tespit edilerek kullanılamaz hale getirilirken boru hattının nihayete ulaştığı ev ve depo sahipleri hakkında akaryakıt kaçakçılığından yasal işlem başlatıldı. Operasyon kapsamında birçok ev ve depo içerisine gizlenmiş yaklaşık 250 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen yaklaşık 250 bin litre kaçak akaryakıtın piyasa değerinin 11 milyon TL’nin üzerinde olduğu değerlendiriliyor.

HAÇIPAŞA MAHALLESİ 24 SAAT DENETİM ALTINDA TUTULACAK

Akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili sürdürülen çalışmalar kapsamında; Hacıpaşa Mahallesi’nin batı, kuzey, güney yönündeki çıkış yolları ile arazi geçiş yolları, güvenlik güçleri tarafından 24 saat esasına dayalı olarak denetim altında tutulması kararı alındığı öğrenildi.

VALİ LEKESİZ: GÜVENLİK BİRİMLERİMİZİ KUTLUYORUM

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Toplum huzurunu tehdit eden, özellikle meşru kazanç elde etmek yerine akaryakıt kaçakçılığından para kazanma yolunu tercih eden, vergi kaçırmak suretiyle Devlete ve genel anlamda kamuya zarar veren bu kişilerle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu konuda üstün bir özveri ile görev icra eden güvenlik birimlerimize, ilgili diğer kurum ve kuruluşlarımızın çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.