Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Yayın Yasağına Tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Yayın Yasağına Tepki

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), TBMM Yolsuzluk Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını kınadı. RSF'den yapılan açıklamada yasak için, "Hiçbir ölçüye sığmayan politik bir sansür" ifadeleri kullanıldı....

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), TBMM Yolsuzluk Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını kınadı.

RSF'den yapılan açıklamada yasak için, "Hiçbir ölçüye sığmayan politik bir sansür" ifadeleri kullanıldı. Yasak kararının gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

RSF'den yapılan açıklamada Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı yayın yasağı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “masumiyet karinesini ve kişilik haklarını korumayı” hedeflediğine değinildi. RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Büro temsilcisi Johann Bihr, iftira ve masumiyet karinesinin ihlalinin zaten Türkiye yasalarında suç olduğunu hatırlatarak tespiti halinde cezalandırmaya gidilebildiğini vurguladı. Bihr, “Yargı, olayın metin ve görüntüyle işlenmesine peşinen yasak getirmesi nedeniyle temelsiz bir sansüre başvurmuş oluyor. Yaklaşık bir yıldır siyasi yaşamı sarsan bir gelişme olduğu da düşünülürse, dört eski bakanını hedef alan yolsuzluk şüphelerinin göz ardı edilemeyeceği açıktır.” dedi.

Açıklamada, 17-25 Aralık sürecine de değinilirken, "Onlarca üst düzey kişi, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmışlardı. Gözaltına alınanlar arasında üç bakanın oğlu, bir kamu bankası genel müdürü ve bir inşaat şirketinin patronu da bulunuyordu." hatırlatması yapıldı.

Türkiye, RSF’nin Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda 180 ülke içerisinde 154. sırada yer alıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.