Sınır ötesi harekat hazırlığı!

Sınır ötesi harekat hazırlığı!

Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonun hazırlıkları sürerken Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 kentten çok sayıdaki hekimi sınıra görevlendirdi.

Türkiye ile ABD arasında devam eden güvenli bölge konusundaki fikir ayrılıkları, TSK'nın önümüzdeki operasyonunu gündeme getirdi. Milli Savunma Bakanı Akar, "Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planlarımız hazır. Harekâtı yazın da yaparız, kışın da yaparız" açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Akar'ın yaptığı bu açıklamanın ardından sınır bölgesinde yer alan Şanlıurfa ve Mardin'e Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 kentten çok sayıdaki hekimi görevlendirdi.

Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları sürerken Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar 94 hekime görevlendirme yazısı gittiği ve bu hekimlerin plastik cerrahi, genel cerrahi, göğüs cerrahisi ve radyoloji uzmanları olduğu iddia edilirken görevlendirmelerin ise daha çok Mardin, Urfa, Viranşehir, Suruç ve Akçakale'ye yapıldığı belirtildi.Yenişafak'ta yer alan habere göre ise Şanlıurfa ve Mardin sınırlarındaki bazı sivil hastanelerin 'askeri hastaneye' dönüştürüldüğü iddia edildi. Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yayınlamadı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Şanlıurfa Valiliği’ne verdiği talimatla doktorların bütün izinlerinin ‘ikinci bir emre kadar’ iptal edildiği belirtildi.

saglik-bakanligi-sinir-operasyonu-hekim-talimati.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.