Sınır hattı karıştı geçişler durdu!

Sınır hattı karıştı geçişler durdu!

Suruç'ta sınırı geçen Suriyelileri Türkiye tarafında bekleyen grubun taş atması üzerine güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Şanlıurfa Suruç’ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye'ye geçmesini takip eden grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. 

Askerin müdahaleyi sonlandırmasını isteyen HDP'li 4 milletvekili sınır tellerinin altında oturma eylemi başlattı...

SINIRA YAKLAŞILINCA JANDARMA MÜDAHALE ETTİ 

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'nden Türkiye tarafına alınıyor.

Türkiye tarafından geçişleri izleyenlerin sınır hattına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, bu kişileri uzaklaşmaları için uyardı. Gruptakilerin, taşla karşılık vermesi üzerine jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

HDP'LİLER OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI 

Bölgede bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk gerginlik nedeniyle askeri yetkililerle görüştü.

Bu arada, çıkan gerginlik nedeniyle Suriye tarafından Türkiye'ye geçişler durdu.

Fırat Haber Ajansı'nın verdiği bilgile göre ise, Mürşit Pınar Sınır Kapısı'nda bekleyenlere müdahale edilmesi üzerine HDP'li milletvekilleri askerin geri çekilmesini istedi. Asker ve polislerin milletvekillerinin taleplerini yerine getirmemesi üzerine HDP'li 4 milletvekili sınır tellerinin altında oturma eylemi başlattı.

suruc-mudahale-main.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.