Sınır Dışı Kararının Az Olması Mülteci Sayısını Artırdı, Yeni Kanun Yolda

Sınır Dışı Kararının Az Olması Mülteci Sayısını Artırdı, Yeni Kanun Yolda

Almanya’ya iltica edenlerin sayısı 200 bine yaklaştı. Federal hükümetin açıkladığı rakamlara göre bunun sebebi sınır dışı edilen mültecilerin sayısının çok az olması. Die Welt gazetesinin sorusu üzerine konuşan bir İçişleri Bakanlığı...

Almanya’ya iltica edenlerin sayısı 200 bine yaklaştı. Federal hükümetin açıkladığı rakamlara göre bunun sebebi sınır dışı edilen mültecilerin sayısının çok az olması.

Die Welt gazetesinin sorusu üzerine konuşan bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Almanya’nın sınır dışı etme konusunda önemli derecede icra eksikliği olduğundan dolayı bu duruma vakıf olan insan kaçakçılarının iltica etmek isteyen insanlara başvuru için Almanya’yı önerdiğini dile getirdi.

Çok sayıda insanın, insanî de dahil olmak üzere hiçbir açıdan oturum hakkına hak kazanmamasına rağmen Almanya’da uzun süreli olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen sözcü, Haziran ayında sığınma talebi reddedilen ve ülkeyi terk etmesi gereken 143 bin kadar kişinin hâlâ Almanya’da yaşamaya devam ettiğini söyledi. Federal Polis’in 2014 yılının ilk yarısını ele alan istatistiğine göre ise bu zaman zarfında sınır dışı edilenlerin sayısı 5 bin 700 kişi kadar.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière ise duruma hemen müdahale etme niyetinde. Bir sözcünün aktardığına göre bu yıl içinde oturum kanununun yeniden ele alınması için bakanlar kurulu tarafından bir yasa tasarısı hazırlanacak.

Diğer taraftan Berlin Senatosu dün 99 mülteciyi iltica başvurusunda bulundukları eyaletlere gönderme kararı aldı. Gönderilecekler arasında Oranienplatz’ta kamp kuran mültecilerin de olduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.