Sınır Bölgesinde 4 Kaçak Göçmenin Daha Kemikleri Bulundu

Sınır Bölgesinde 4 Kaçak Göçmenin Daha Kemikleri Bulundu

Türkiye’nin Bulgaristan sınırına yaklaşık 1,5 kilometre mesafede 4 kişiye ait kemiklerinin bulunmasının ardından 3 çocuk ve 1 bayana ait olduğu bildirilen yeni kemikler daha tespit edildi.

Türkiye’nin Bulgaristan sınırına yaklaşık 1,5 kilometre mesafede 4 kişiye ait kemiklerinin bulunmasının ardından 3 çocuk ve 1 bayana ait olduğu bildirilen yeni kemikler daha tespit edildi. Kemiklerin kaçak göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.


Edirne merkeze bağlı ve sınır bölgesine 500 metre mesafede bulunan Budakdoğanca köyünde 9 Nisan tarihinde tarlasına giden bir köylü insan kemiklerine rastlamıştı. Bunun üzerine olayı durumu köy muhtarı Ayhan Kıyıcı'nın jandarmaya bildirmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Budakdoğanca köyünün Kırçeşme mevkiine yaptığı incelemede kemiklerin bir anne ve bebeği olmak üzere 4 kişiye ait olduğu tespit edilmişti. Kemikleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderen jandarma görevlileri bölgede arama tarama faaliyetlerini sürdürdü. Jandarmanın “Alaz” isimli iz takip uzmanı köpeğinin de katıldığı çalışmalarda 4 kişinin daha kemiklerine ulaşıldı. 3 çocuk ve bir bayana ait olduğu tahmin edilen kemikler yine İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma bölgede arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Son 10 gün içerisinde Budakdoğanca köyü yakınlarında cesedi bulunan şahıs sayısı 8'e ulaştı.

KAÇAK GÖÇMEN

Yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan kaçak göçmenler, insan kaçakçıları tarafından sınıra yakın bölgelere bırakılıyor.
Buradan yürüyerek yollarına devam eden kaçaklar dondurucu soğukta yollarda yaşamlarını yitiriyor.
Edirne merkeze bağlı Budakdoğanca köyünde bulunan kemiklerin donarak ölen kaçaklara ait tahmin ediliyor.
Budakdoğanca sakinlerinden Ahmet Tabak, köylerinde böyle bir gelişmenin yaşanmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Köylerinin Bulgaristan sınırına çok yakın mesafede bulunduğunu ifade eden Tabak, “Ne olursa olsun ölen bir insan. Biz bunları gördükten sonra çok üzüldük. Her taraftan geçiyorlar. Tenha olduğu için en fazla da bu bölgeden geçiyorlar. Soğuktan öldüğünü tahmin ediyoruz. Bölgede çok soğuklar oluyor. Buradan ıslanıp geçiyorlar. Köye geliyorlar. Uğruyorlar kahveye. Bunlara köye yetişememişler.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.