Sınıflarda yeni düzene geçiliyor

Sınıflarda yeni düzene geçiliyor

Bakan Avcı, "Sınıflarımızı hızlı biçimde özellikle yabancı dil eğitimine uygun U sınıf düzenine geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine “medya, siyaset ve iletişim” konulu konferans verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferansta öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcı, özellikle öğrencilerle sohbet etmek için geldiğini ancak salonun mimarisinin karşılıklı sohbete uygun olmadığını dile getirdi.

YANLIŞ YAPACAKLAR

Salondaki mimari sorununun benzerini okullardaki İngilizce derslerinde de yaşadıklarını ifade eden Avcı, İngilizcenin okullarda öğretilmediğinden şikayet edildiğini belirterek şunları söyledi: “Doğru öğretemiyoruz. Bunun sebeplerini araştırırken karşımıza çıkan en önemli sebeplerden birinin sınıf düzenimiz olduğunu gördük. Sıra düzeni olduğunda çocuklar, birbiriyle diyalog kuramıyorlar. Öğretmen bir şey söylediğinde onlar sadece alıcı durumundalar. Halbuki özellikle yabancı dil derslerinde yanlış yapmak çok gerektiği için konuşacaklar, yanlışlar yapacaklar ve böylece ders pratiği yapılacak. Sınıflarımızı hızlı biçimde özellikle yabancı dil eğitimine uygun U sınıf düzenine geçirmeye çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.