Sınıf arkadaşları 30 yıl sonra Konya’da buluştu

Sınıf arkadaşları 30 yıl sonra Konya’da buluştu

Selçuk Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü 1986 mezunları 30. yıl vesilesi ile Konya’da buluştu. 8-9 Ekim tarihlerinde Konya’da gerçekleşen buluşmada eski sınıf arkadaşları hasret giderdi.

Mezunlar ilk gün Konya gezisi ve çeşitli etkinliklerin ardından akşam yemeğinde Bera Otel’de buluştu. Buluşma organize heyetinden Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, 30 yıl önce Selçuk Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünde eğitimi almış kişilerin Konya’da buluştuğunu belirterek, “Bu bölüm Selçuk Üniversitesi’nin en eski bölümlerinden biri. O zaman Ankara destekli bir eğitim yapılıyordu. Kaliteli bir eğitim veriliyordu. Mezunlarımızdan profesörler, belediye başkanları, akademisyenler ve bürokratlar var. Her sene farklı bir şehirde buluşuyoruz. Bu yıl tarih, kültür ve sanatın başkenti Konya’da toplanmak önemli. Yaklaşık 25-30 kişi ile toplanıyor bu ekip” şeklinde konuştu.

prof.-dr.-hasim-karpuz-(1).jpg

KONYA’YI GIPTA İLE İZLİYORUZ

Bölüm mezunlarından Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı  Rıdvan Fadıloğlu da Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Mezun oldukları dönem ile şimdiki Konya’yı değerlendiren Fadıloğlu, “Şehircilik açısından Konya kurulduğu tarihten bu yana planına sadık kalmış bir şehir. Türkiye’de Konya ve Kayseri örnek gösteriliyor. İhtiyaçlar geliştikçe bunları da yenilemiş. 1982 ile şimdiki öğrenci sayısını bir mukayese edelim. Konya’da 4 üniversite olmuş. Değişen ihtiyaçları, artan araç sayısını hesap edelim. Konya yıllardır belediyecilikte Türkiye’ye örnek oluyor. Gıpta ile izliyoruz” dedi.

ridvan-fadiloglu--(4).jpg

Sınıf arkadaşları ile mezuniyetlerinin 30. yılında Konya’da toplandıklarını ifade eden Fadıloğlu, şöyle konuştu: “Bugün öğrenci gözü ile yeniden yurtlarımıza, yemekhanelerimize kampüse baktım. O dönem kampüsün ‘k’sı yoktu. 4 nolu gecekondu önleme bölgesi dediğimiz şimdiki otogarın berisindeki barakalarda daha sonra Zindankale’deki yerde eğitimimizi tamamladık. Bugün Konya’daki kampüsler örnek gösteriliyor. Her kentin eksikleri olur. esas olan o eksikleri görüp eksiklere engel olabilmek. Bazen bu eksikler sizin isteminizin dışında olabilir. Örneğin bugün Suriyeli göçmenler Konya’yaya da çokça geldi. Yetkililer oluşan sorunlara hızla uyum gösterirler.”

HÂLİD ŞEN

img_1497.jpg

img_1502.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.