Sınavsız atandı!

Sınavsız atandı!

AK Parti İstanbul Eyüp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cihat Biradlı, ilçe başkanının 'desteğiyle' İçişleri Bakanlığı'na bakan müşaviri olarak atandığını duyurdu.

Eyüp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cihat Biradlı İçişleri Bakanlığı'na sınavsız ve mülakatsız bir şekilde atandı. Yaşanan bu atama liyakat tartışmalarını da gündeme getirdi. Biradlı, tepkiler üzerine Twitter hesabını kilitledi.

İşte Biradlı'nın Twitter hesabından göreve atandığına dair açıklamaları:

"İlçe Başkanım Adem Koçyiğit'in desteği ile İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun teveccühüyle, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın takdiri ile İçişleri Bakanlığı'na bakan müşaviri olarak atandım. Tebrik ve destek mesajlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

"İçişleri Bakanlığı'ndaki görevime atanmamdan ötürü, 16 Nisan 2018 tarihinden bu yana sürdürmüş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden 19 Ağustos itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım."

Yeniçağ'ın haberine göre, Biradlı'nın ataması sınavsız ve mülakatsız yapıldı.

Biradlı, atamaya ilişkin haberlerin medyaya yansımasının ardından Twitter hesabını kilitledi.

 

KHK’YLE YENİDEN DÜZENLENDİ

Müşavirlik atamaları, 9 Temmuz 2018’de yayınlanan 703 sayılı KHK’yle yeniden düzenlendi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen düzenleme çerçevesinde;

“Madde 172- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun,

a) 61 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Bakan müşaviri

Madde 61/A- Bakanlıklarda, özel önem ve öncelik taşıyan konularda bakana danışmanlık yapmak üzere bakan müşaviri atanabilir. Bakan müşavirleri doğrudan bakana bağlı olarak çalışır.

Bakan müşavirleri, bakanın görev süresiyle sınırlı olarak görev yapar. Bakanın görevi sona erdiğinde, bakan müşavirlerinin görevi de sona erer.

Bakan müşaviri kadrolarına açıktan atananlardan görevi sona erenlerin veya görevden alınanların memuriyetle ilişikleri kesilir.”

657 Kanu’na göre daha önce ancak istisnai kadrolara, devlet memuru olmayan ve sınava tabi olmaksızın atama yapılabiliyordu. İçişleri Bakanlığı müsteşarlığı ise bu istisnai kadrolar arasında yer almıyordu.

İstisnai memurluklar değişiklik öncesi şu kadrolardı:

1- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin memurlukları,

2- Başbakan Başmüşaviri,

3- Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürleri (Uzman),

4- Başbakan Müşavirlikleri,

5-Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan, Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Proje Grup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,

6-Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirlikleriyle Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlikleri,

7- Başbakanlık Basın Müşavirliği,

8- Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

9-Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya kadro açıklamalar bölümünde özel nitelikli olarak gösterilen görev yerleri,

10- Özel Kalem Müdürlükleri,

11-Valilikler, Büyükelçilikler, Elçilikler, Daimi Temsilcilikler, dış kuruluşlarda çalışma müşavirlikleri nezdinde görevlendirilecek sendika uzmanlıkları,

12- Din İsleri Yüksek Kurulu Üyelikleri, Milli İstihbarat Teşkilatı memurlukları,

13- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Müşavirlikleri, Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreter Sekreterliği,

14- Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirlikleri ile Devlet Konservatuarında görevlendirilecek uluslararası ün yapmış üstün yeteneklere sahip Devlet sanatçıları,

15- Olimpiyat şampiyonluğu veya olimpik spor dallarından birinde büyükler kategorisinde birden fazla Dünya şampiyonluğu kazananlar arasından atanacak spor müşavirleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum