Sınavda doğru tercih önemli

Sınavda doğru tercih önemli

KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik, yeni sistemde sınav süresinin soruların cevaplanması için yeterli olduğunu belirterek, "Değişikler hedeflerinizi etkilemesin. Önemli olan doğru tercihler yapmanızdır" dedi.

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 6.sı düzenlenen Karatay Konferanslarının ilki Celaleddin Karatay Gençlik ve Kongre Merkezinde düzenlendi. KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik tarafından gerçekleştirilen “Yeni Sınav Sistemi ve Sınav Motivasyonu” konulu konferansa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Ekici, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden, öğretim üyeleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Konferanslarının 6.’sının yine KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte yaptıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Hançerli öğrencilere sınava kadar olan sürede harcayacakları emeğin; yaşamları boyunca faydasını göreceklerini belirterek; öğrencilere gönüllerinden geçen hayırlı bölümleri kazanmaları temennisinde bulundu. Bu tür ortak çalışmaların bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Hançerli, zorlu sınav maratonunda öğrencilere başarılar diledi. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade konuşmasında Karatay Belediyesi ile yapılan ortak çalışmaların gurur verici olduğunu ifade ederek öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için çalıştıklarını belirterek, Karatay Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

DEĞİŞİKLER HEDEFLERİNİZİ ETKİLEMESİN

Konuşmaların ardından “Yeni Sınav Sistemi ve Sınav Motivasyonu” konferansın sunumunu gerçekleştirilen KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik, öğrencilere yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi verdi. Bozgedik, sınava gerçekten hakkını vererek çalışmanın büyük önem taşıdığını belirterek; “çalışıyormuş gibi” yaparak sınava hazırlanmanın fayda sağlamayacağını söyledi. Sınav sisteminin değişmesinin motivasyonu ve hedefleri etkilememesi gerektiğini dile getiren Bozgedik, değişenin sadece sınav sistemi olduğunu; fakat bu sınavın hala bir sıralama sınavı olduğu ve Milli Eğitim müfredatının da aynı kaldığını belirtti. Bozgedik, sınav süresinin soruların cevaplanması için yeterli olduğunu dile getirerek; yeni sınav sisteminin daha iyi ölçme ve değerlendirme imkanı sağladığını vurguladı. Sınav sonucu kadar doğru tercih yapmanın da büyük önem taşıdığına değinen Bozgedik, öğrencilere okumak istedikleri bölümle ilgili rehberlik uzmanlarının, ailelerin o bölümde okuyan öğrencilerin ve o bölümle ilgili sahada görev yapanların görüşlerini almalarının çok büyük fayda sağlayacağını belirtti. Spor, bilim ve teknoloji alanında başarıları konu alan video ve slayt gösterileri ile öğrencilerin motivasyonlarını yükselten Bozgedik, öğrencilere başarılar diledi. Konferansın sonunda Başkan Mehmet Hançerli, sunumu gerçekleştiren Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik'e teşekkür ederek; çiçek ve hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.