Sille'nin ruhuna  uygun bir mekân

Sille'nin ruhuna uygun bir mekân

Eski Rum yapısı olan ve 250 yıldır ayakta kalan Sille Çakır Konağı, yerli ve yabancı binlerce turistin ve Konyalı'nın en gözde mekânlarından biri oldu. Sille yapısına uygun bir şekilde restorasyonu tamamlanan konak, yaklaşık 2 aydır hizmet veriyor

Konya için ayrı bir öneme sahip olan, tarihi özellikleri ve turizm potansiyeli ile sürekli ziyaretçi akınına uğrayan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille, şehir stresinin atılması için öncelikli tercih edilen yerlerin başında geliyor. Eski yapısını ve özelliğini koruyan Sille'deki işletmeler vatandaşlar tarafından özellikle en fazla gidilen yerlerden biri oluyor. Sille'de yaklaşık 2 ay önce açılan Sille Çakır Konağı, mimari yapısı ve lezzet bakımından yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak noktası oldu.

250 YILDIR AYAKTA OLAN BİR KONAK

Sille Çakır Konağı İşletme Sahibi Harun Çakır, konağın restorasyon faaliyetlerinin 1 buçuk yıldır devam ettiğini, yeni işletmelerini ise yaklaşık 2 ay önce hizmete açtıklarını söyledi. Konak işletmesinde en ince ayrıntının dahi düşünülüp, hesap edildiğini aktaran Çakır,  “Geçmişin izlerini baz alarak, bir stil belirlendi. İşletmemiz yapı olarak Sille ruhuna uygun. Tapu kayıtlarından bizim edindiğimiz bilgilere göre konak, 250 yıllık bir geçmişe sahip. Konak, eski Rum binasıymış. 250 yıldır ayakta ve restorasyonu biz yaptık. Az öncede bahsettiğim gibi restorasyon çalışmalarında her şey aslına uygun şekilde yapıldı. Yapaylık konağımızda barınmıyor.  Tarihi geleneğe uygun bir konak oldu.”

SİLLE DEMEK HUZUR DEMEK

Sille'yi tercih etmelerinin nedenlerini de belirten Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sille'de tarih var. Sille'de geçmişin izleri var. Sille'de bir kültür ve medeniyet var. Şehrin yeni parlayan yıldızı Sille. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Sille. Sağ olsun Selçuklu Belediyemiz de bölgeye ciddi katkılar sağlıyor. Buradaki esnaf arkadaşlarımızın ve bizim belediye ile harika bir iş birliği var. Ortak amaç para kazanmaktan ziyade bölge turizmini geliştirmek ve bölgeyi en köklü cazibe merkezi haline getirmek. Bölgenin var olan potansiyeli iyice gün yüzüne çıktı. Taş ve ahşap yapılar var Sille'de. İnsanlar geçmişe, eski dönemlerin huzuruna dönmek için Sille'yi tercih ediyor. Biz de taşı ve ahşabı çok sevdiğimiz için ve Sille ruhuna uygun olduğu için konağımızda tercih ettik. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki hocalarla konağın mimarisi için çeşitli istişarelerde bulunduk ve hemen çalışmaları başlattık. Nihayet konağımız bugünkü haline geldi. Bölgeye güzel bir işletme kazandırdık.  İlgiden memnunuz.”

SİLLE'YE ÖZGÜ LEZZET DURAĞI

Konakta ağırlıklı olarak et yemeklerinin bulunduğunu fakat istenilen menüyü de istenildiği gibi çıkarabilecek bir çalışma ekibine sahip olduklarını da dile getiren Çakır, şunları kaydetti: “Mutfak dizaynımız, çalışma ekibimiz her yemeği yapmaya, her lezzeti ortaya çıkarmaya elverişli. Menümüzde sınır yok. Sille'ye özgü kurabiyelerimiz var. Konağımız ne tam kafe ne de restaurant gibi. Doğrusu ikisinin karışımı gibi diyebiliriz. Ailelerin gönül rahatlığı ile gelip oturacağı, sohbetini edebileceği bir mekânımız var. Zaten biz burayı yaparken, insanların kendilerini özel hissedebilmeleri için özel işler yaptık. Ücretlerimiz de her bütçeye uygun. Nezih bir ortamımız var. Sille'nin tam merkezinde değiliz, biraz daha kenarında sayılırız. Konağımız huzur bulunacak bir yer. Ahilik kültürünü de yaşatmaya çalışıyoruz. Bizim turistlere çok özel davranmamız gerekir. Ülke genelinde ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşanıyor. Hizmet sektöründeki gelişmelerle birlikte bu sıkıntıyı aşabiliriz. Bu anlayış ile çalışıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

img_5883.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.