Silifke Belediyesi'nden Camilere Bakım

Silifke Belediyesi'nden Camilere Bakım

Mersin Silifke Belediyesi'nin, Atayurt Camii'nde başlattığı boya, bakım ve onarım çalışmaları mahalle sakinlerini memnun etti.Camilerin evlerden bile daha temiz olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Peygamber Efendimiz...

Mersin Silifke Belediyesi'nin, Atayurt Camii'nde başlattığı boya, bakım ve onarım çalışmaları mahalle sakinlerini memnun etti.

Camilerin evlerden bile daha temiz olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Peygamber Efendimiz (sas)'in de dediği gibi ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' Bizim de belediye olarak faydalı işler yapmak için yola çıktığımızı özellikle buradan altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bundan dolayı Silifke Belediyesi olarak camilerimizin boya, bakım ve onarım işlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Camilerimizin bakımını yaparken, diğer aşamada mahalle sakinlerimizin camilerle ilgili varsa başkaca istek ve önerilerini, hem de şehrimizle ilgili bizlere önerecekleri veya tavsiye edeceği hususları istişare ortamında değerlendirme imkânı buluyoruz. Çünkü biz yola çıkarken şunu söylemiştik: Ben, demeyeceğiz, biz diyeceğiz. İnsanların düşüncesine önem vereceğiz, istişare edeceğiz, danışmaya önem vereceğiz ve bu doğrultuda adımlar atacağız."

GARAJ AMİRİ GÜLER: CAMİLERİMİZ BAKIMLI VE TEMİZ OLMALI

Camilerdeki bakım ve onarım çalışmalarını yerinde denetleyerek, burada mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyen Silifke Belediyesi Garaj Amiri Mustafa Güler ise "Camilerimiz bizlerin evleri ve bütün halkımızın müşterek kullanmış olduğu mekânlardır. Buralar evimizden daha temiz olması gereken yerlerdir. Her yerde söylediğimiz gibi, bizim de önümüze ışık tutan güzel bir hadis-i şerif var: Temizlik imandandır. Biz de Silifke Belediyesi olarak bu anlamda camilerimizin bakımını, temizliğini yapalım. Gerek cami içlerinde halılarımızın temizliği, süpürülmesi, minber ve mihrapların temiz olması, cami bahçelerinin çevre düzenlemesi ve temizliği noktasında bizler de belediye olarak elimizden gelen ne geliyorsa yapalım dedik. Çok kısa sürede başlatmış olduğumuz bu çalışmalarla inşallah camilerimizin iç ve dış mekânları tertemiz olacak. Gerek mahalle sakinlerimiz gerekse cami yetkililerimiz ile iş birliği içerisinde çalışarak boya, bakım ve temizliğe önem vereceğiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.