Silahsız Genci Vuran Polis: Doğru Olanı Yaptım

Silahsız Genci Vuran Polis: Doğru Olanı Yaptım

ABD’nin Missouri eyaletinde silahsız siyahî genci vurarak öldüren Polis Memuru Darren Wilson (28) ilk kez konuştu. Ağustos ayında 18 yaşındaki Michael Brown’ı altı kurşunla öldüren polis memuru kendisini, "Doğru olanı yaptım" diye savundu.Darren...

ABD’nin Missouri eyaletinde silahsız siyahî genci vurarak öldüren Polis Memuru Darren Wilson (28) ilk kez konuştu. Ağustos ayında 18 yaşındaki Michael Brown’ı altı kurşunla öldüren polis memuru kendisini, "Doğru olanı yaptım" diye savundu.

Darren Wilson, olaydan sonra ilk özel mülakatını ABC televizyonundan George Stephanopoulos’a verdi.

Daha önce hiç silah kullanmadığını açıklayan Wilson, olayın yolun ortasında yürüyen Michael Brown’ın uyarılarına kulak asmaması ve kendisine yumruk atması üzerine başladığını söyledi. "Kapıyı açıp arabadan dışarı çıkarken bir dakika buraya gel dedim. Bana dönüp ne yapacaksın diye sordu ve kapıyı üzerime çarptı. Kapıyı kullanarak kendisini geri itmek istedim ve geri çekil diye bağırdım. Bana bakarak kapıyı itmeye devam etti. Kendisine baktığım sırada yumruk atmaya başladı."

'İLK YUMRUĞU O ATTI'

Stephanopoulos’un ilk yumruğu o mu attı sorusuna 'Evet' cevabı veren polis memuru, "Yüzümün sağ tarafına vurdu." diye konuştu. Görgü şahitlerinin polis memurunun Brown’ı arabaya çekmeye çalıştığına dair ifadeleri hatırlatılan Wilson, "Bu kanun uygulayıcılarına verilen hiçbir eğitimle uyuşmaz." şeklinde cevap verdi.

Karşılıklı yumruklaşma ve tartışmanın yaklaşık on saniye boyunca devam ettiğini söyleyen memur Wilson, genç Amerikalının engellemesine rağmen aracından dışarıya çıkmaya çalıştığını ama Brown’ın kuvvetli olması nedeniyle başaramadığını açıkladı. Polis memurunun, Michael Brown’ın ne kadar güçlü olduğunu ifade amacıyla Amerikan profesyonel güreş kahramanı Hulk Hogan’ı örnek göstermesi ABC sunucusunu şaşırttı. Wilson, "Hulk Hogan’ın yanında 5 yaşında çocuk gibi bir şey."

Arabadan çıkmak için silahını Brown’a doğrulttuğunu söyleyen Wilson, siyahî gencin ateş almaması için silahın horozunu tuttuğunu ve silahı kendisine yöneltmeye çalıştığını açıkladı. Tetiği çekmesine rağmen silahın kurşunun üçüncü seferde ateşlendiğini anlatan Wilson, gencin kaçmaya başladığını ve kendisinin de görev icabı peşinden koştuğunu anlattı.

ELLERİNİ KALDIRDIĞI DOĞRU DEĞİL

"Durdu. Geri döndü. Geri dönerken sağ eli cebindeydi ve yumruk yaptığı sol elini bana sallamaya başladı." diye konuşan polis memuru, görgü şahitlerinin Brown’ın ellerinin havada olduğuna dair iddialarını "Doğru değil" diyerek reddetti.

'VURMAZSAM BENİ ÖLDÜRECEK'

Brown’ın geri dönerek üzerine doğru geldiğini iddia eden Wilson, vurmadığı taktirde siyahî gencin kendisini öldüreceğini aktardı. "Kendime dönüp! 'Kanuni olarak bu adamı vurabilir miyim?' diye sordum ve verdiğim cevap 'Mecburum. Vurmazsam o beni öldürecek.' oldu."

Silahını birkaç kez ateşledikten sonra durduğunu aktaran Wilson, Michael Brown’un sendeleyerek üzerine gelmeye devam etmesi üzerine yaptığı son atışta kendisini kafasından vurduğunu gördüğünü aktardı.

BEYAZ OLSAYDI SONUÇ DEĞİŞMEZDİ

ABC sunucusu Stephanopoulos’un ölüme yol açmamak için yapmak isteyebileceğin farklı bir şey olur muydu sorusuna net bir şekilde 'Hayır' cevabı veren Darren Wilson, karşısındaki kişi beyaz olsaydı da sonucun değişmeyeceğini söyledi.

'DOĞRU OLANI YAPTIM'

Darren Wilson, 'Vicdanın çok rahat' diyen George Stephanopoulos’a, 'Vicdanımın rahat olmasının sebebi doğru olanı yapmış olmam.' diye konuştu.

Wilson, bundan sonra sadece normal bir hayat yaşamak istediğini açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.