Silah Tamirhanesinden 42 Adet Ruhsatsız Silah Çıktı

Silah Tamirhanesinden 42 Adet Ruhsatsız Silah Çıktı

Sakarya'da silah kaçakçılığı yapıldığı, kuru sıkı tabancalara namlu açtırılarak gerçek silaha dönüştürüldüğü ve el yapımı silahlara mermi tedarik edildiği iddiasıyla bir silah tamirhanesine düzenlenen operasyonda 43 adet ruhsatsız...

Sakarya'da silah kaçakçılığı yapıldığı, kuru sıkı tabancalara namlu açtırılarak gerçek silaha dönüştürüldüğü ve el yapımı silahlara mermi tedarik edildiği iddiasıyla bir silah tamirhanesine düzenlenen operasyonda 43 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde silah tamiri yapan iş yerlerinde silah ve mermi kaçakçılığı yapıldığı, ruhsatsız silahların kanunsuz şekilde tamir edildiği, kuru sıkı tabir edilen tabancalara namlu açtırılarak gerçek silaha dönüştürüldüğü ve el yapımı silahlara mermi tedarik edildiği yönünde bilgiler aldı.

Ankara Caddesi üzerinde faaliyet gösteren iş yerini yaklaşık 2 ay boyunca izleyen polis, harekete geçti. İş yerine Geyve İlçesinden gelerek ruhsatsız kaçak silahlara tamirat yaptıran ve silah ticareti yaptığı değerlendirilen F.T (74) isimli şüpheli, iş yerine gelip bir müddet sonra ayrılması sonucu yakalandı.

Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca bulundu.Bunun üzerine adli makamlardan arama kararı alınarak iş yerine operasyon düzenlendi.

Yapılan baskında değişik ebat ve markalarda olmak üzere kaçak ve ruhsatsız olduğu anlaşılan 10 adeti toplu, 5 adet şarjörlü, 3 adeti kuru sıkıdan çevrilme, 6 adeti sökülmüş vaziyette, 6 adet namlu değişikliği için hazırlanmış kuru sıkı tabanca, 8 adet işlem görmek üzere sökülmüş tabanca parçaları ile 5 adet ruhsatsız tüfek olmak üzere toplam 43 adet ruhsatsız silahlarla birlikte, 75 adet değişik tabancalara ait şarjör ve 670 adet değişik çapta kaçak mermi ele geçirildi. İş yeri sahibi B.Ö. (34) ile iş yerine silah tamiratına geldiği anlaşılan B.M. (42) gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.