Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sıkıntı yönetimde

Sıkıntı yönetimde

Konyaspor iyi yönetilmiyor..
Konya, Konyaspor’a destek vermiyor..
Ligin başından buyana üzerine basa basa söylediğimiz iki cümle..
Son olaylar, Konyaspor’un iyi yönetilmediğini apaçık bir kez daha gösterdi.
Sadece bu yönetim mi? tabiî ki değil..
Son yıllarda iyi yönetilememenin sıkıntısını çektik ve takım üç yılda iki kez küme düştü.
Ama, Konyaspor’un iyi yönetilmediği bu dönem su yüzüne iyice çıktı.
Bahattin Karapınar başkanlığındaki Konyaspor yönetimi, takımı bir yandan borç bataklığına sokarken, diğer yandan küme düşürdü.  
Bununla da kalınmadı; Konyaspor, yönetimin ihmali sonucu FİFA nezdinde ağır ceza aldı..
Hatta, cezanın süresi bile spor kamuoyuna yanlış yansıtıldı.. Amaç neydi bilemiyoruz, ama bunun altından çok şey çıkabilir!.. 
Umarız ki, her ne kadar yanlış anlaşıldığını söylese de sayın başkan Bahattin Karapınar çıkar ve işin doğrusunu açıklar.
Şimdi gözler, Uluslararası futbol mahkemesi CAS’ çevrildi.
Her ne kadar kararın düzeltileceği görüşü egemense de, Konyaspor’a verilen transfer yasağının kaldırılacağına olanak vermiyorum.. Tabi ki, ceza kalkarsa süper olur. Bu da takımın önünü açar.
Bu koşullarda, Konyaspor yönetim kurulunun yapacağı en doğru hareket, CAS’dan olumsuz karar çıkacağı görüşüyle hareket ederek takım kadrosunu yapılandırarak yeni teknik kadroyu belirlemek ve Haziran ayı sonunda da lig hazırlıklarına başlamak olmalıdır.
Yoksa zaman daralır ve hazırlıklar yeterli zaman içerisinde gerçekleştirilemez. Gençlerle takviyeli kadronun oturabilmesi için hazırlıkların lig tarihinden en az 1,5 ay içerisinde başlatılması gerekmektedir..
Bu arada, kadro şekillendirilmeli derken, parası yatırılan ve Konyaspor’da kalmak istemeyen hakan ve Gökhan’ın da takımda tutulmasının yararlı olacağı görüşüyle hareket edilmelidir. Bu iki oyuncu giderse, her ne kadar ekonomik kaynak sağlansa da takım iskeleti büyük ölçüde bozulmuş olacaktır. Yabancı oyunculardan Kere de mutlaka bir takıma kiralık veya mallığına verilmelidir. Yoksa, 5 yabancı oyuncudan sadece 2’sinin ilk 11’de görev alacak olması sıkıntı yaratabilir.   
Konya, Konyaspor’a destek vermedi.. Bırakın maddi yardımı, ne yazık ki, Konyalı sporseverlere takımın yanında bile olamadı.. Maçlar boş tribünlere oynandı.. Kombine bilet satışları beklenilenin altında kaldı..
Sadece Konyalılar mı? Takımı yalnız bıraktı.. Tabi ki, hayır..
Her dönem takımına yanındayız diyerek sadece sözle Konyaspor’a destek olduklarını dile getirenler, bu dönemde de gerekeni yapmamışlardır. 
Geçtiğimiz günlerde, Ulusal basında bir yazı okudum..
Köşe yazarı arkadaşımız, Mersin İdmanyurdu’na ilgili bir bakanın verdiği 600 bin liranın kaynağını soruyor.
Yanlış anlamayınız, para neden verildi demiyor yazar, bu para nereden aktarıldı diyor..
Bizim sayın Milletvekilleri ve Bakanın kulakları çınlasın..   
Diğer takımlara gelince var, Konyaspor’a gelince yok.. Ama sizde haklısınız, maçlara bile gelmeyen, Konyaspor’un hakkını aramayan böyle Milletvekilleri olduğu sürece Konyaspor’a hiç bir katkı yapılamaz. Yapılması da beklenemez.. Takımda borçlanır, iyi yönetilmez ve küme düşer..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR