Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sıkıntı, gol!.

Sıkıntı, gol!.

Konyaspor, Akhisar’dan sonra bu hafta da Kayserispor ile yenişemeyerek iki haftada ikinci beraberliğini aldı.

Deplasmanda alınan 1 puan çok önemli. Asla küçümsememeliyiz.

Maçın ardından 5 gün geçti. O nedenle karşılaşmayı enine boyuna masaya yatıracak değilim.

Şu kadarını söyleyebilirim ki, Konyaspor ilk haftaya oranla Kayseri karşısında biraz daha iyiydi. Pas yaptılar, en önemlisi de futbolcularda istek vardı. Motivasyon iyiydi.

Ancak, Konyaspor teknik adamlarının, belki de bazı futbolcuların hazır olmaması sonucu kadro yetersizliği nedeniyle görev verdiği bazı futbolcuların henüz bu takımda oynayabilecek kapasite de olmadıkları gözlenmekte.

Sakın yanlış anlamayın. Genç futbolculara karşı değilim. Aksine onların kadroda yer almalarından ve yeşil-beyazlı takıma kazandırılmalarından yanayım. Onları Konyaspor ve Türk futboluna kazandıran her teknik adamında arkasındayım.

Örneğin Vedat… Yetenekli bir futbolcu. Ama, teknik adamlar kanatta görev verince yerini yadırgıyor. Bunun sonucu da verimli olmadığı gibi hatalar yapıyor. Ki, Kayserispor’un golü bu şekilde geldi. O nedenle Vedat kanat yerine ön liberoda oynatılması daha yararlı olabilir mi? 

Örneğin Bajiç; uyum sorunu var. Tam hazır değil.

Örneğin H. İbrahim; Futbol geleceği var. Kendisine dikkat etmeli. Kurtarıcı olarak değil de, rahat geçen maçlarda görev verilmesi gelişimini sağlayacaktır.  

Hani diyeceksiniz ki, Bajiç olmasa H. İbrahim dışında forvette görev vereceğimiz bir golcü yok.  Marica hazır değil, Rangelov cezalı.

Tam isabet. Asıl üzerinde durulacak konu da budur. 

Konyaspor’un ön libero kadar inanıyorum ki, Holmen kendisine yakışan performansı gösterir ve orta alandaki boşluğu doldurur- çok iyi bir golcü futbolcuya da ihtiyacı var.

Rengelov’un transferini eleştirdik. Hatta, Marica ve Rangelov dışında yerli bir forvet oyuncusu transferinin doğru olacağını, eksik transfer yapıldığını ısrarla dile getirdik. Bu eksiklikleri görmemek için kör olmak gerekir.

Bugün gelinen nokta, bizim haklılığımızı bir kez  daha ortaya koydu.

Konyaspor’un ligin ilk iki maçında kaydettiği iki golü de yeterli forvetin bulunmaması nedeniyle duran top organizasyonlarından defans oyuncuları Junior ve Vukoviç attı.

Transferin bitmesine birkaç gün daha var.  İleride sıkıntı yaşanmaması adına, takımın daha çabuk futbol oynama ve gol yollarında etkili olabilmesi için acilen yeterli bir golcü futbolcuya ihtiyaç var. Hatta, Marica’nın gözden çıkarılmış olabileceği gerçeği ve zaman sorunu nedeniyle de bu transferin çok çok acil yapılmasında yarar vardır diyorum. 

Ne yöneticiler, ne de teknik adamlar Bajiç ve H. İbrahim var sözlerinin arkasına sığınmamalı. Yoksa, ileriki haftalar için ümitli olmamıza rağmen Konyaspor’u geçen yıldan daha zor bir sezonun beklediğini söyleyebiliriz.

Transferde, bonservis ücreti ödemeyelim diyerek yetersiz, sorumlu ve futbol kariyerinin sonuna yaklaşmış takıma ve yararlı olamayacak futbolcular! üzerinde durulmaması da yerinde olur kanısındayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR