Şike Davasında Gözaltına Alınan Kulüp Başkanı Görevi Bıraktı

Şike Davasında Gözaltına Alınan Kulüp Başkanı Görevi Bıraktı

Fransa'da geçen sezon İkinci Lig karşılaşmalarında şike yapıldığı iddiaları sonrası başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Caen Kulübü Başkanı Jean François Fortin ve Nimes Kulübü Başkanı Jean Marc Conrad gözaltına...

Fransa'da geçen sezon İkinci Lig karşılaşmalarında şike yapıldığı iddiaları sonrası başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Caen Kulübü Başkanı Jean François Fortin ve Nimes Kulübü Başkanı Jean Marc Conrad gözaltına alındı. Savcılar Serge Tournaire et Herve Robert'in başlattığı şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan her iki kulüp başkanının da görevlerinden el çektirildiği kaydedildi. Aynı dava kapsamında toplam 6 kişi dün gözaltına alınmıştı.

    Caen Kulübü Başkanı, Jean François Fortin de Kulüb Genel Direktörlüğü'ne gönderdiği yazıda, şike davası kapsamında gözaltına alındığını belirterek, aklanana kadar başkanlık yetkilerini askıya aldığını duyurdu. Bu kararının, kendisini daha iyi savunmasına yardımcı olacağı ve kulübün davadan daha fazla zarar görmesini önleyeceğini belirtti.

    Yürütülen soruşturmanın aylarca süren teknik takip sonrası başlatıldığı kaydediliyor. Le Parisien gazetesine göre savcılar, Nimes Başkanı'nı takımın kümeye düşmesini önlemek için kulis yapmak, baskı oluşturmak ve diğer kulüplerle bu konuda görüşmek ile suçluyor. Ayrıca kulüp hissedarlarından Serge Kasparian'ın dinlemeye takılan görüşmelerinde karşılaşmaların sonucunun değiştirilmeye çalışıldığı ifade ediliyor. Soruşturmada Nimes Kulübü yetkililerinin rakip takımlara kasalarca şarap gönderdiği iddialarına da yer veriliyor.

    Soruşturma kapsamında Caen ile Nimes arasında 13 Mayıs'ta oynanan mücadele de mercek altına alındı. 1-1 sona eren karşılaşma sonrası Nimes İkinci Lig'de kalmayı garantilemiş, beraberlik sonucu alınan bir puanla Caen ise Birinci Lig'e çıkmıştı.

    İncelemeye alınan diğer maçlar arasında Nimes'in 24 Nisan'da Dijon'a 5-1 yenildiği karşılaşma ile Nimes'in Angers'i 3-2 mağlup ettiği maç da yer alıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.