Siirt'te Yamaç Paraşütü Gösterisi Düzenlendi

Siirt'te Yamaç Paraşütü Gösterisi Düzenlendi

Turizm haftası kapsamında Siirt'te yamaç paraşütü gösterisi düzenlendi. Gösteriye, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Turizm ve Kültür Müdürü Cengizhan Başaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Turizm Acente Şirketleri Yöneticileri, Kamu Kurum.

Turizm haftası kapsamında Siirt'te yamaç paraşütü gösterisi düzenlendi.

Gösteriye, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Turizm ve Kültür Müdürü Cengizhan Başaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Turizm Acente Şirketleri Yöneticileri, Kamu Kurum Müdürleri ve davetliler katıldı.

Siirt'te üç yıldır yamaç paraşütü etkinliği yapıldığını ifade eden Vali Ahmet Aydın, bu yıl etkinliğin turizm haftası kapsamında Botan Vadisi'nin güzelliğinde yapıldığını belitti. Yamaç paraşütüyle Botan Vadisi'ni izlemenin büyük bir keyif olduğunu belirten Aydın, "Türkülere konu olan Botan Vadisi'ni turizme kazandırmak istiyoruz. Dünya'da eşi benzeri olmayan buradaki kanyonu tanıtmak istiyoruz. Adrenalin düşkünlerini Botan'a gelip yamaç paraşütü ve Rafting yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Ayrıca Siirt'in adını inanç ve doğa turizmi ile dünyaya duyuracaklarını ifade eden Vali Aydın, "Gerek inanç ve doğa turizmi ile zengin bir ile sahibiz. Bizler bu konuda gerekli çalışmaları yapmaktayız. Ve bugün de bu eşsiz güzellikler arasında yamaç paraşütü yaptık. Bu tür etkinliklerimiz sürekli devam edecektir." şeklinde konuştu.

Siirt'te yamaç paraşütü yapmanın çok güvenli olduğunu vurgulayan Milli sporcu ve aynı zamanda Siirt Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Durali Karaca ise Siirt'teki paraşüt eğitiminin Türk Hava Kurumu görevlileri ile özel hocalar eşliğinde verildiğini söyledi.

Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından Taşbaşı (Rasıl Hacar) mevkisinde düzenlenen şölende mahalli sanatçılar konser verdi.

TAŞBAŞI (RASIL HACAR) TURİZME KAZANDIRILIYOR

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Taşbaşı olarak de bilinen Rasıl Hacar'da da etkinlik düzenlendi. Botan çayına ve vadisine hakim bir noktada olan Rasıl hacar'da davul zurna sesleri yükseldi ve halaylar çekildi.

Vali Ahmet Aydın burada yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu: "Siirt'imiz turizm noktasında özellikle dini turizmi açısından gerçekten güzel bir yer. Tillomuz,Veysel Karanimiz, Şeyh Musamız, Ulu Camimiz turizm açısından çok zengin olmakla beraber doğa turizmi açısından çok zengin bir şehir. Botan Vadimiz dillere destan öykülere,türkülere konu olmuş bir yer. Biz burasını turizme kazandırmak istiyoruz."

Öte yandan Vali Ahmet Aydın ve davetliler davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Program sonunda ise davetlilere gözleme ve ayran ikram edildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.