Siirt’te Baraj İnşaatına Roketatarlı Saldırı Sonrası 3 İşçi Kaçırıldı

Siirt’te Baraj İnşaatına Roketatarlı Saldırı Sonrası 3 İşçi Kaçırıldı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Siirt’te bir enerji firmasına ait baraj inşaatına uzun namlulu silah ve roket atarla saldırı düzenlendiğini ve saldırı sonrası 3 işçinin kaçırıldığını bildirdi. Genelkurmay,...

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Siirt’te bir enerji firmasına ait baraj inşaatına uzun namlulu silah ve roket atarla saldırı düzenlendiğini ve saldırı sonrası 3 işçinin kaçırıldığını bildirdi.

Genelkurmay, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Kıyıgören ile Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan toplam bin 200 metre boru hattı ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 5 adet sal tespit edildiğini bildirdi. Genelkurmay ayrıca boru hattı ve salların Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildiğini belirtti.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ayrıca, "Bölücü terör örgütü mensubu 8 -10 terörist tarafından, 31 Temmuz 2014 günü saat 21.00 sularında, Siirt / Şirvan İkizler köyü bölgesinde, FERNAS Enerji firmasına ait baraj inşaat şantiyesine, uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulunulmuştur. Teröristler tarafından, şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyon kaçırılmış, bir kamyona hasar verilmiştir. Olayla ilgili olarak Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlanmıştır." denildi.

27 Temmuz 2014 günü saat 09.55 sularında, Tekeli Ana Üs Bölgesinde, bir patlama meydana geldiğinin tespit edildiğini belirten Genelkurmay, 31 Temmuz 2014 günü bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarında; "Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin 27 Temmuz 2014 günü saat 10.00 sularında Mirgesav Tepe bölgesinde, daha önce yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı bir maddenin pilinin değiştirilmesi esnasında, meydana gelen patlama neticesinde öldüğü" belirtildiğini bildirdi. Genelkurmay, olay bölgesinde 27 Temmuz 2014 günü saat 09.55 sularında meydana gelen patlamanın, bu patlama olduğunu değerlendiriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.