Siirt İl İnsan Hakları Kurulu Ezidileri Ziyaret Etti

Siirt İl İnsan Hakları Kurulu Ezidileri Ziyaret Etti

Siirt İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Siirt’te sığınmacı olarak ikamet eden Ezidi aileleri ziyaret ederek incelemede bulundu. Vali Yardımcısı Bahadır Yörük başkanlığındaki kurul üyeleri, İskan konutlarına yerleştirilen çadırda Ezildi...

Siirt İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Siirt’te sığınmacı olarak ikamet eden Ezidi aileleri ziyaret ederek incelemede bulundu. Vali Yardımcısı Bahadır Yörük başkanlığındaki kurul üyeleri, İskan konutlarına yerleştirilen çadırda Ezildi aileleriyle görüştü. Heyet, daha sonra yerleşim alanında kurulan sağlık ocağına da giderek, burada sağlık koşulları ve tıbbi ilaç malzemeleri hakkında bilgi aldı.

Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Yörük, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Kurulu olarak burada yaşayan Ezidilerin yaşam koşullarını yerinde görmek ve eksikliklerin giderilmesi noktasında ne yapılabileceğini tespit etmek için geldiklerini söyledi. Genel anlamda burada yaşam şartlarının iyi olduğunu belirten Yörük, ancak uzak yoldan gelmiş olmaları ve sıkıntılı bir yolculuk yapmaları nedeniyle bir çok insanda değişik sağlık sorunlarının oluştuğunu tespit ettiklerini söyledi.

Yörük, “Bir takım eksiklikler var. Bunların giderilmesi noktasında çabalarımız olacak. Bugüne kadar valiliğimiz olsun, belediyemiz olsun ve vatandaşlarımız ile sivil toplum örgütlerimiz olsun desteklerini esirgemediler. Bundan sonra yapabileceklerimiz noktasında eksiklikleri not ettik. Daha organize bir şekilde ihtiyaçların giderilmesi noktasında çabalarımız olacak. Bu, insani bir durumdur. İnsani bir dramdan çıkıp geldiler. Elbette ihtiyaç sahipleri içinde insanların hiçbir zaman dini nedir, inancı ve mezhebi, kültürü nedir diye sorgulanmaz. İhtiyaç sahibi herkese el uzatmak bizim kültürümüzde olan bir şeydir, biz de elimizden geldiğince geri kalan ihtiyaçların karşılanması için girişimlerde bulunacağız.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.