Şiirler unutuluyor

Şiirler unutuluyor

Şair ve Müzisyen Uğur Arslan, "Şiirler ve müzikler kültürümüzün vazgeçilmez parçalarıdır. Ama maalesef şiirler, unutulmaya yüz tutulmuş durumda. Şiir kültürü yaşatılmalıdır" dedi

Selçuk Üniversitesi Sosyal Doku ve Mozaik Düşünce Topluluğu tarafından, yeni dönem tanıtım, tanışma toplantısı ile barış ve hoşgörü programı kapsamında Uğur Arslan konseri düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda gerçekleştirilen konsere çok sayıda öğrenci katıldı. Konser, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Uğurcan Küçükbingöl yaptı. Küçükbingöl, "Öğrencilerin toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardım etmek, araştırmacı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler yetiştirebilmek, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri gibi sosyal gereksinimlerini karşılamak amacıyla üniversitemizde öğrenci toplulukları kurulmaktadır. Bizim topluluğumuzun temelinin atılması 'farklılığımız zenginliğimizdir' düsturuyla olmuştur. Herkesin hoşgörüyle birbirine saygı duyması toplumda birlikte yaşama ortamının, dayanışma ve birlik ruhunun tam gerektiği şekilde sağlanması ve devamlılığı içinde herkese sorumluluk düşmektedir. Bu amaç için toplanmış olan grubumuz adına, başta bizi kırmayıp konser teklifimizi kabul eden Uğur Arslan olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

Başkanın yaptığı konuşmadan sonra yabancı öğrenciler tarafından barışı, huzuru ve ortak bir amacı vurgulayan şiirler okundu. Konser sonrası misafirleri bekletmemek adına yapılan plaket takdimi sonrasında sahneye Uğur Arslan çıktı. Birbirinden güzel ve farklı şiirleri okuyan Arslan, programın sonuna doğru şarkı da söyledi. Sahnede en dikkat çeken an ise 'er mektubu' adlı şiirin okunmasıydı. Konuklara duygulu anlar yaşatan şiir, bittikten sonra Arslan, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara üzüldüğünü belirtti. Okuduğu bu şiiri, İslam coğrafyasındaki ve ülkemizdeki bütün şehitlere hediye etti. Son olarak sahneye Kazakistanlı bir öğrenci çıktı. Kazak kültürünü yansıtan kopuzla, dombırayı çaldı.

ŞİİRLER UNUTULMAYA YÜZ TUTTU

Program sonrasında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şair ve Müzisyen Uğur Arslan, “Konyayı özlemişim. Bu Konya’ya ilk gelişim değil. Ama uzun süreden sonra ilk gelişim. Konya’yı gerçekten özlediğimi hissettim. Şiirler ve müzikler kültürümüzün vazgeçilmez parçalarıdır. Ama maalesef şiirler, unutulmaya yüz tutulmuş durumda. Buradaki amacımız genç kardeşlerimizle beraber olmanın yanı sıra onlara unutulmaya yüz tutmuş bu kültür parçalarını hatırlatmak. Onların şiire olan ilgisini artırmak. Kültür nesilden nesle aktarılan bir mirastır. Bu değerler hepimiz için çok önemlidir. Önemli olduğu kadar, bu mirasa sahip çıkmak bizim üzerimize düşen bir sorumluluktur. Güzel vakit geçirerek genç kardeşlerimizle eğlendik. Masraf olmasın diye ekibimi getirmedim. Bu güzel etkinlik etrafında toplanan kardeşlerimin gönlünü kırmamak için elimizden gelen her neyse onu yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.