Sığla Almanya’da Tanıtılacak

Sığla Almanya’da Tanıtılacak

Fürthlü Botanik uzmanı Angelika Schaff, sığla ağacı üzerine araştırma yapmak için Marmaris Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye geldi.Kardeş Şehir Fürth Belediyesi’nin çevre depertmanında görevli ol...

Fürthlü Botanik uzmanı Angelika Schaff, sığla ağacı üzerine araştırma yapmak için Marmaris Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye geldi.

Kardeş Şehir Fürth Belediyesi’nin çevre depertmanında görevli olan Schaff, Marmaris’in en önemli doğal değerlerinden biri olan sığlayı ve yetiştiği toprakları yakından tanımak için 2 hafta boyunca Marmaris ve çevresini gezecek. Teknik gezide Schaff’a Kent Konsey sığla grubu üyeleri Nurcan Bahar, Derya Ön, Yavuz Ertoğlu, Zeki Uyanık ve Gürsel Koç eşlik edecek. Çalışma kapsamında, Günnücek’te incelemelerde bulunan ve numuneler toplayan Schaff, çevre ilçeleri de ziyaret edecek. Bu kapsamda 27 Nisan Çarşamba günü Fethiye’ye giden grup, önce Gökova Fidan işletmesini ardından Fethiye Aroma Terapi ormanını gezdi. Son olarak Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ile biraraya gelen teknik ekip, burada çalışmaları hakkında Saatçi’ye bilgi verdi.

Botanik uzmanı Angelika Schaff araştırmaların ardından hazırlayacağı raporla hem Alman kamuoyuna hem de botanik dünyasına bu nadir türü anlatacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.