Sığınmacıların desteği 15 Temmuz'dan sonra arttı

Sığınmacıların desteği 15 Temmuz'dan sonra arttı

Afrin operasyonu ile birlikte Türk halkının birlik ve beraberliği iyice arttı. Suriye'deki iç savaş nedeniyle Konya'ya gelen bazı sığınmacılar da operasyonun başlamasıyla birlikte; askerlik şubesinin yolunu tuttu.

Afrin operasyonu ile birlikte Türk halkının birlik ve beraberliği iyice arttı. Suriye'deki iç savaş nedeniyle Konya'ya gelen bazı sığınmacılar da operasyonun başlamasıyla birlikte; askerlik şubesinin yolunu tuttu. Gönüllü askerlik dilekçesini dolduran bazı sığınmacılar, Zeytin Dalı Harekâtına katılmak için başvurusunu tamamladı. Yaşları 18-45 arasında değişen sığınmacıların olası bir harekât içinde Türk ordusunun yanında yer alma arzularının ise 15 Temmuz'dan sonra arttığı öğrenildi. 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından özellikle bazı sığınmacıların sürekli bu destek konusunu her mecrada dillendirdiği ifade edildi.

Ellerinde Türk ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı ile tekbirler getirerek Konya Askerlik Şubesi'ne önceki gün giden bir grup Suriyeli, Afrin'deki harekatın başarıyla sonuçlanması için Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar etmişti. Sığınmacıların büyük kısmının son yaşanan gelişmelere sessiz ve duyarsız kalmadığı da sığınmacılar tarafından ifade edildi. 

Türkiye'ye minnet borçlarının olduğunu ifade eden Sığınmacılar, "Türk hükümeti ve milleti bizim için çok şey yaptılar. En zorlu günlerimizde bize kucak açtılar. Bu millete bir borcumuz var. Türkiye'ye dualar ediyoruz. İnşallah Afrin operasyonu da başarı ile sonuçlanır. Türkiye, ümmet için çabalıyor. Biz de Türk ordusunun yanında yer almak istiyoruz" dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.