Sıfır araçta satış rekoru

Sıfır araçta satış rekoru

Otomobil firmalarının hedeflerini tutturmak için yılın son çeyreğinde başlattığı kampanyalar tuttu. Sıfır otomobil satışlarında ciddi bir artış sözkonusu. Sadece bir bayide günde 15 araç satılıyor. Firmaların satış temsilcileri bugünlerde tam mesai yapıyo

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında faaliyet gösteren firmalar cazip ödeme seçenekleriyle yeni kampanyalar başlattı. Kampanyalar karışlık buldu. Sıfır araç satışlarında patlama yaşanıyor. Uygun ödeme seçeneklerinden yararlanmak isteyenler otomobil mağazalarına akın ediyor. İlgi nedeniyle otomobil bayileri pazar günleri de hizmet vermeye başladı. Satış temsilcileri bugünlerde tam mesai yapıyor.

HER GÜN ONLARCA ARAÇ SATILIYOR

Konya'da bulunan otomobil firmalarının mağazalarında günde onlarca araç satılıyor. Araç satışlarındaki artış firmaları sevindirirken, birçok vatandaş da ilk kez sıfır bir araca binme imkanı buluyor. Firmalar sıfır araçlarda, "3 yıla varan sıfır faiz, 4 bin liraya varan takas indirimi, Şimdi al ilk taksiti Ocak 2016'da öde, Yarısı peşin yarısı taksitle, 3 bin 500 liraya varan nakit alım indirimi, Yüzde 2 peşin alım indirimi, Bin TL kasko, Düz vites fiyatına otomatik vites araç, Şimdi al taksitlere Mayıs 2016'da başla ve sabit kur" gibi fırsatlar sunuyor. Kampanyaları kaçırmak istemeyenler bayilere gidiyor.

VATANDAŞ BAYİLERE AKIN EDİYOR

Koyuncu Fıat Satış Müdürü Emre Çeçen, satışlarda ciddi bir artışın olduğunu, bayi olarak her gün ortalama 15 sıfır kilometre araç sattıklarını belirtti. Yoğunluk nedeniyle satış bölümü olarak pazar günleri de hizmet verdiklerini belirten Çeçen, vatandaşların kampanyalardan faydalanmak için sıfır araç almak için bayilere akın ettiğini söyledi. Firmaların yıl sonu hedeflerini yakalamak için başlattığı kampanyaların tuttuğunu belirten Çeçen, "Sıfır araç satışlarında patlama yaşanıyor diyebiliriz. İnsanlar sıfır otomobil almak için deyim yerindeyse sıraya giriyor. Vatandaş bütçesine göre araç satın alıyor. Ticari araç satışımız daha fazla. Aralık ayında satışların daha da artacağını tahmin ediyorum" açıklamasında bulundu.

FİRMALAR SATIŞ REKORU KIRACAK

Konya Toyota Otojen'in Satış Temsilcisi Süleyman Köroğlu da, kampanyaların etkili olduğunu, firmanın 2015'te satış rekoru kırmayı hedeflediğini belirtti. Köroğlu, "Kampanyalar etkili oldu. Aralık ayından daha da umutluyuz. 3 bin ile 8 bin lira arasında takas desteği veriyoruz. Ödeme kolaylığı sunuyoruz. En çok araç satışı yapan firmalar arasındayız. Toyota'nın ülke genelinde 50 bin sıfır araç satma hedefi var. Şu an 40 binin üzerine çıktık. Yıl sonuna doğru bu 50 bin rakamına ulaşırız. Yeni kasa Corolla'ya ciddi bir rağbet var" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.