Sierra Leone’de Ölümcül “ebola” İçin Acil Durum Çağrısı

Sierra Leone’de Ölümcül “ebola” İçin Acil Durum Çağrısı

Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, ölümcül Ebola salgının önüne geçmek için acil durum ilan etti. Koroma, salgının merkez üssü olan doğu bölgesinin karantinaya alınacağını ve güvenlik güçlerine gerekli önlemlerin alınması...

Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, ölümcül Ebola salgının önüne geçmek için acil durum ilan etti. Koroma, salgının merkez üssü olan doğu bölgesinin karantinaya alınacağını ve güvenlik güçlerine gerekli önlemlerin alınması konusunda talimat verildiğini belirtti.

Alınan tedbirler komşu Liberia’da dün akşam açıklanan anti-Ebola paketi ile benzerlik gösteriyor.

Sierra Leone Devlet Başkanı ayrıca ülkesindeki kriz dolayısıyla gelecek hafta Washington’da gerçekleşecek olan ABD-Afrika zirvesine de katılamayacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre son derece bulaşıcı olan Ebola virüsü sebebiyle, Şubat ayından beri Batı Afrika’da 672 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler’nin (BM) son raporunda ölenlerin 224’ünün Sierra Leone’dan olduğu açıklandı.

Sierra Leone’de Ebola'ya karşı mücadeleyi yürüten önde gelen doktorlardan Şeyh Ömer Han ise virüsten dolayı yaşamını yitirdi. Hükümet yetkilileri tarafından “milli kahraman” olarak nitelendirilen doktorun bugün toprağa verileceği açıklandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.