Sıcaklık daha da artıyor

Sıcaklık daha da artıyor

Kavurucu sıcaklar şiddetini artırmaya devam ediyor. Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre mevsim ortalamalarının 7-8 derece üzerinde seyreden sıcaklar artmaya devam ediyor

Kavurucu sıcaklar şiddetini artırmaya devam ediyor. Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre mevsim ortalamalarının 7-8 derece üzerinde seyreden sıcaklar artmaya devam ediyor. En yüksek sıcaklık değeri olarak yarın 35 derece beklenirken Perşembe günü 36 derece, cuma günü ise 37 derece tahmin ediliyor. Yetkililer sıcaklık değerlerinin 36-38 dereceyi bulabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz gün ikindi saatlerinde kısa süreli gerçekleşen yağış hakkında konuşan meteoroloji yetkilileri, cumartesi günü Konya ve bazı batı ilçelerinde lokal yağışların olabileceğini ifade etti. Sıcaklık değerleri gece saatlerinde ise 21-23 derece sularında seyredecek.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT

Meteoroloji Merkezi’nden yapılan uyarıda vatandaşların saat 11 ile 16 saatleri arasında direk güneş ışığına maruz kalmaması gerektiği belirtilerek güneş çarpmasına karşı uyarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre güneş çarpmasının belirtileri ve korunma yolları ise şöyle: “Hastanın ateşi 39-41 dereceye kadar çıkabilir. Davranış, anlama ve algılama bozuklukları oluşur. Kalp atışları düzensizdir. Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir. Güneş çarpmasına karşı  aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum