Sıcak hava buz satışlarını artırdı

Sıcak hava buz satışlarını artırdı

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyrettiği şu günlerde buz satışlarında yükseliş yaşanıyor. Çeşitli amaçlarla alınan buz satışlarında son günlerde rekor artış yaşanıyor

Ramazan ayı boyunca serin bir havanın hakim olduğu Konya, bayramla birlikte çöl sıcaklıklarının etkisine girdi. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıktı. Hal böyle olunca vatandaş serinlemek için bazı önlemler almaya başladı. Bununla beraber buz satışları da önemli oranda artış gösterdi. Çeşitli amaçlarla kullanılıan buz, vatandaşı bir nebze de olsa rahatlattı. Ramazan bayramı sonrası sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı Konya'da buzcular işlerin hareketlenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ediyor.. Konuyla ilgili konuşan Buz imalatçısı Emrah Yıldırım, "Buz satışları sıcakların artması ile yükseldi. Ramazanda havaların sıcak olması sebebiyle buz satışları çok düşük miktarda gerçekleşti. Havaların ısınması ile buz satışlarımızda da ciddi oranda bir artış yaşandı" sözlerini kullandı.

BİRÇOK ALANDA TÜKETİLİYOR

Buzun çeşitli alanlarda kullanıldığını ifade eden Emrah Yıldırım “Biz hem toptan hemde perakende satış yapıyoruz. Buzu düğün yapanlar içecekleri soğutmak amacıyla bolca satın alıyorlar. Pikniğe giden vatandaş serinlemek için buz satın alıyor. Fırıncılar buzu 12 ay boyunca satın alıyorlar. Çünkü buzu hamur yuğururken kullanıyorlar. Buz olmadan hamur maya tutmuyor. Limonata işi ile uğraşan kişiler buz satın alıyorlar. Bir yerden bir yere giderken çabuk bozulmasını istemediğimiz balık, et gibi gıdalarımız için buz kullanılıyor. Buzun 1 tanesi 8- 10 lira aralığında değişiklik gösteriyor. Buzun fiyatını boyutuna göre belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.