Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Sıcak gelişme

Sıcak gelişme

Sular ısınıyor, yerkürede bir hareketlilik var, deprem üssü Irak mı, Suriye mi, Türkiye mi olacak, bilmiyorum. Muhtemelen Türkiye olacak gibi ve bütün Ortadoğu bu depremden etkilenecektir. Şer görülen bir şeyde hayır olabilir, hayır görülen bir şeyde şer olabilir. “Mevla bakalım, neyler neylerse güzel eyler.”

 ABD, PYD’ye ağır silah yardımı yapacağını açıkladı. ABD, öteden beri PYD’i destekliyor.  Rusya da öteden beri PYD’yi destekliyor. Her ikisi de IŞİD’e karşı desteklediklerini açıklamaktadır. Türkiye ise bir terör örgütüne karşı diğer terör örgütünü desteklemekle sonuç alınmaz, demektedir.

IŞİD’i, ABD’nin oluşturduğunu dünya bilmektedir. Irak’ı nükleer silah vardır, yalanıyla 2003’te işgal eden ABD, şimdi de IŞİD’i bahane ederek Irak’a Suriye’ye hatta Türkiye’ye yerleşmek istemektedir.

 Ortadoğu halkları bunun bilincinde olması gerekir. Dün, ümmet, birlikte hareket ederken bu gün birbirine düşman bir vaziyette ayrı ayrı hareket etmektedir. Haçlı bundan faydalanarak, ümmeti birbirine kırdırarak sömürüsünü sürdürmektedir.

İŞİD’i oluşturan ABD ve Rusya IŞİD’e yardım ediyorsun, diye bu güne kadar Türkiye’yi suçlamaktadır. Burada hesaba çekilen ABD olması gerekirken Türkiye olmaktadır. Bu mesele kurt kuzu misali gibidir. Kurt kuzuya demiş ki suyumu bulandırıyorsun; aman efendim ben aşağıdayım sen yukardasın. Kurt, öyle ama ben seni yemek istiyorum, demiştir.

 Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Çin’den ABD’ye geçecek ve ilgilerle PYD ve bölgenin durumunu görüşecektir. Görüşmesi faydadan hali değildir. Görüşsün; ama ABD’nin başına kim geçerse geçsin o ülkenin siyaseti değişmez. Onun varlık sebebi, İslam Coğrafyası’nı ve mazlum gayrimüslim ülkeleri sömürmektir.

Türkiye ne yaparsa yapsın ABD, PYD’yi silahlandıracak, IŞİD’i göstermelik vuracak; onun vuracağı ülke Türkiye olacak gibi. Biz Türkiye ABD ile sıcak savaşa girecektir, diye birkaç kere yazdık. PYD de ümmet bilinci olmadığı için ABD’nin maşası olmaya devam edecektir.

Bu durumda Türkiye, kararlı olmalı PYD palazlanmadan ABD, daha da canavarlaşmadan IŞİD’in üzerine gittiği gibi PYD’nin üzerine gitmeli ve halka dokunmadan PYD’yi etkisiz hale getirmelidir, diye düşünüyoruz.

 Biz savaş çığırtkanlığı yapmıyoruz. Biz barış ve sulhtan yanayız. Komşularımızın burnunun kanamasını istemeyiz. PYD’nin ABD’nin maşası olmasını istemiyoruz.

ABD, PYD’nin alanını genişletmesi için, kanton, federe veya bir devletçik kurması için çalışmamaktadır. Onun meselesi ümmettir. Ümmetin Tanzimat fermanı ile dağılmasını sağladığı gibi bir daha bir araya gelmesini önlemektir.

Onun gayesi IŞİD’i ortadan kaldırmak değildir. PYD’yi de canlandırmak değildir. Bugün IŞİD’i kaldırırsa yarın PYD işine gelmediği zaman onu kaldırmak için IŞİD gibi bir terör örgütü oluşturacak ve onunla PYD’i ortadan kaldırmağa çalışacaktır.

Evet, sular ısındı, sıcak gelişme çevreyi sardı deprem olmadan harekete geçip gereken önlemi almak lazım ve böylece ABD’nin tuzağını bozmak gerekir.

Henüz vakit geçmedi; ABD, PYD’yi ağır silahlarla donatmadan önce harekete geçilmelidir. Aksi halde bu deprem üssü Türkiye olacak gibi; sıcak gelişmeler bunu göstermektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı “ABD ile görüşmemiz virgül değil, nokta olacaktır” demiştir. Bu boşuna söylenmiş bir söz değildir. Sıcak gelişme ibreleri deprem üssünün Türkiye’yi gösterdiğinin farkındadır. Bu bir basirettir. İnşallah şer gördüğümüz bu sıcak gelişme hayırlara vesile olur. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR