Sezeryanla doğum oranını düşüreceğiz

Sezeryanla doğum oranını düşüreceğiz

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ nin değerlendirilmesi ve 2018 yılı planlamaları AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın katılımı ile İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğünde sürdürülen ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ nin değerlendirilmesi ve 2018 yılı planlamaları AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın katılımı ile İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Milletvekili Usta’nın bizzat ilgilendiği ve yakından takip ettiği projenin değerlendirme toplantısına Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Başkanı Prof. Dr. Kadir Durgut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ, Halk Sağlığı Başkan Yardımcıları Dr. Abdullah Özüdoğru ve Uz. Dr. Engin Dinç ile birlikte proje kapsamında İstanbul Doğum Akademisi eğitmenleri tarafından verilen pratik ve teorik eğitimleri tamamlayarak ‘Doğum Destekçisi’ sertifikası almaya hak kazanan 26 sağlık çalışanı ebe katıldı.Projenin son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini ve olumlu geri dönüşler alınmaya başlandığını görmekten dolayı mutlu olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, 2018 yılı hedefleri doğrultusunda atılacak adımların yapılan toplantılarla hızlı bir şekilde programa bağlanmış olması, projenin istikrarlı bir şekilde devam etmesini sağlayacaktır” dedi.

Stressiz doğum ortamı sağlayarak gebeleri normal doğuma yönlendirecek olan proje kapsamında şu ana kadar son derece başarılı çalışmalara imza atılmış olmasını görmekten mutluluk duyduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Amacımız bu projenin önemini tüm vatandaşlarımıza anlatarak vereceğimiz destek ile daha güzel çalışmalara imza atabilmektir” şeklinde konuştu. Tamamen gönüllülük esası kapsamında projede yer almalarından ve yaptıkları fedakâr çalışmalarla projenin başarılı bir şekilde devam etmesini sağlayan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Milletvekili Usta’da “Projeyi başlarken hedefimizi sadece sezaryen oranlarını düşürmek olarak değil, doğum sayılarını ve normal doğum sayısını artırabilmek olarak açıklamıştık. İnşallah belirlemiş olduğumuz hedeflerimize her geçen gün yaklaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.