Seydişehir'den Huğlu'ya bisiklet turu

Seydişehir'den Huğlu'ya bisiklet turu

Seydişehirli Bisikletçiler, Beyşehir Huğlu'ya bisiklet turu düzenlediler. Seydişehirli bisiklet tutkunlarının hafta sonu, bisikletlerle, dokuz kişilik ekiple Beyşehir'in Huğlu Mahallesi'ne düzenledikleri tur Pazar sabah saat 7:30'da başladı.

Seydişehirli Bisikletçiler, Beyşehir Huğlu'ya bisiklet turu düzenlediler. Seydişehirli bisiklet tutkunlarının hafta sonu, bisikletlerle, dokuz kişilik ekiple Beyşehir'in Huğlu Mahallesi'ne düzenledikleri tur Pazar sabah saat 7:30'da başladı. Seydişehir, Atatürk Caddesi'nden başlayan turda, Kavak, Kızılca, Üzümlü Mahalleleri geçilerek Huğlu Mahallesi'ne ulaşıldı. Huğlu'da Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi tarafından misafir edilen bisikletçiler, Huğlu'da faaliyet gösteren silah fabrikalarını ziyaretlerinden sonra Seydişehir'e hareket ettiler. Dönüşte, Durak, Reze Beli, Taraşçı rotasından Seydişehir'e ulaşan toplam 82 km yol kat eden bisikletçiler, Torosların eşsiz güzelliklerini izlemenin zevkini yaşadılar.

Tura katılanların en büyüğü 66 en küçüğü ise 14 yaşındaydı. Amaçlarının hem spor yaparak sağlıklı kalmak hem de iyi vakit geçirmek olduğunu  belirten, turun en yaşlısı Hacı Hasan Yıldız (66), "Yaklaşık 2 yıl önce Seydişehirli Bisikletçiler Topluluğu'nu kurduk. Bisiklete ilk başladığımızda 2-3 kişi bisiklete biniyordu. Topluluğumuza 2 yıl içerisinde 100'ün üzerinde bisikletçi katıldı. Hafta sonları ortalama 100- 120 km civarında turlar düzenliyoruz. Turlarımıza 7-70'e her yaştan bisikletçiler katılıyor. Hafta içleri mesai sonrasında otuz, otuzbeş km'lik antrenman turları düzenliyoruz. Özellikle yeni katılan bisikletçiler için bu antrenmanlar gruba uyum sağlamaları açısından çok önemli. Son iki yılda Seydişehir'in gitmediğimiz köyü kalmadı. Toros Dağları'nın eşsiz güzelliklerini keşfediyoruz. Gittiğimiz turların rotalarını GPS ile kaydedip diğer bisikletçilerin faydalanması için sosyal medyada paylaşıyoruz. Herkesi turlarımıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.