Seydişehir'de Nihat Hatipoğlu izdihamı

Seydişehir'de Nihat Hatipoğlu izdihamı

İlahiyatçı Profesör Yazar Nihat Hatipoğlu Seydişehir Belediyesinin organize ettiği program kapsamında Seydişehir’de konferans verdi. Hatipoğlu, konferansa katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sancak mehter takımının gösteri ile başlayan programda Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte sahneye çıkan Nihat Hatipoğlu, yaklaşık 2 saat Seydişehirlilere seslendi. Nihat Hatipoğlunu’nu Seydişehir de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal; 4,5 yıllık zaman diliminde sizlere söz verdiğimiz projeleri yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Kalkınma sadece maddi değildir. Manevi kalkınma ile maddi kalkınmanın beraber gitmesi gerekir. Manevi hizmetler, çalışmalar noktasında sizinle birlikte birçok sosyal projeye imza attık. Bugün hocamızı davet ettik. İlçemize teşrif etti. Ben Hocamıza teşekkür ediyor. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

BATILI DAHA İYİ TANIYOR

Seydişehir’in kurulmasında manevi liderlerin büyük hizmeti olduğunu kaydeden Prof .Dr Nihat Hatipoğlu; Türkiye’nin her yeri böyle, her yerde bir veli var, Allah dostu ve mukaddes mekanlar var. Allah bizleri onların bereketi ile yürütsün. Her iyilik karşılık görecek, her kötülük karşılık bulacaktır” dedi. Türkiye’nin her yerinde gücünün yettiğince Yüce Allah’ı, örnek olan Peygamberi anlatmak için yollara çıktığı kaydeden Hatipoğlu; bu güne kadar yüz binlerce insanı dinini daha güzel yaşamaya ve büyük hizmetlerin önünü açmaya vesile olduk” dedi. Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve hayatından kesitlerini anlattığı programında Hatipoğlu; Kısa bir ömür yaşadı ama kısa ömürde ebedi ilkeler koydu. Faizi ayaklarının altına aldı ve haram kıldı” şeklinde konuştu. Hz. Muhammed’in ilk cemaati bize hiç benzemedi diyerek sözlerine devam eden Profesör Dr. Nihat Hatipoğlu; “Biz onlara benzeyemedik, Allah bizi onlar gibi eylesin. Binlerce batılı büyüğü Hz. Muhammed’i öyle iyi tanıyor ki, hatta bizim bazı insanlarımızdan daha iyi tanıyorlar. Eğer diyorlar Hz Muhammed olsaydı bizi kurtarırdı diyorlar. Elhamdülillah Müslüman’ız, bize Kuran indi, Hz Muhammed bizim Peygamberimiz oldu” dedi. Söyleşi sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu'na teşekkür ederek, Seydişehir'in bazı sembollerinin yer aldığı rolyef ve  hediye takdim etti. Etkinliğin sonunda Seydişehirliler Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışırken, Hatipoğlu aracına binmekte zorlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.